Constructia Autostrazii Bucuresti – Brasov va incepe in primavara lui 2010

Constructia Autostrazii Bucuresti – Brasov va incepe in primavara lui 2010

0 155

Romania poate intra in Cartea Recordurilor pentru rapiditatea cu care va construi o autostrada. Este vorba despre tronsonul Comarnic-Brasov care are ca data de finalizare al lucrarii anul 2012, iar lucrarile sunt programate petnru a fi incepute deja de anul viitor. Pe hartie arata bine, dar stim cu totii ca autostrada va fi gata abia in 20**, adica la Sfantu’ Asteapta.
Concret, constructia autostrazii Comarnic – Brasov va putea incepe in primavara viitoare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia consortiului conduse de firma austriaca Strabag.
“Dupa ce instanta a respins contestatia, putem sa semnam contractul de concesiune. Lege spune ca putem face acest lucru chiar daca sentinta nu este definitiva si irevocabila. Oricum, intre timp voi discuta si cu cei de la Strabag, sa incerc sa-i conving sa nu mai apeleze la alte cai de atac”, a declarat in presa centrala ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.
Radu Berceanu a anuntat, pe 13 mai 2009, ca asocierea firmelor Vinci (Franta) –Aktor (Grecia) a fost declarata castigatoare a licitatiei de concesiune. Contractul incheiat are o valoarea de 1,507 miliarde de euro. Austriecii de la Strabag au introdus imediat contestatie in instanta, motivul fiind descalificarea nejustificata de la licitatie. Oficialii Ministerului Transporturilor au motivat insa ca oferta austriecilor, desi mai ieftina, nu corespundea caietului de sarcini. Mai exact, podurile erau mai inguste, pentru ca Strabag nu le dotase cu banda de urgenta.
Mai interesant ar fi sa aflam cine ce comisioane ia de pe urma constructiei mult visatei autostrazi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.