Constantin Nita – Redeventele la petrol si gaze trebuie sa creasca

Constantin Nita – Redeventele la petrol si gaze trebuie sa creasca

0 106
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat sambata, la preluarea atributiilor de conducere a ministerului de la Daniel Chitoiu, ca este nevoie ca redeventele pentru productia de petrol si gaze sa creasca si sa ajunga la nivelul din Uniunea Europeana, "undeva la 20-30%, cel putin", informeaza Mediafax. Nita a precizat ca nu se ocupa personal de acest aspect, dar este de parere ca redeventele trebuie majorate. Poate ne va spune cine se ocupa! Este important ca romanii sa cunoasca tot ce este legat de acest aspect, de la fundamentarea deciziei pana la cine negociaza. Si asta in cinditiile in care vor urma noi si importante concesiuni.
Mediafax precizeaza ca la ora actuala companiile care produc petrol si gaze naturale platesc redevente cuprinse 3,5% si 13,5% din productie, in functie de tipul zacamintelor de hidrocarburi, nivelul redeventelor fiind fixat in 2004, cu valabilitate pana in decembrie 2014 (stabilit prin contractul de privatizare a companiei Petrom cu grupul austriac OMV).
Guvernul intentioneaza sa aplice, din ianuarie 2013, o taxa pe veniturile extraordinare ale companiilor din sectorul gazelor si electricitatii, iar la mijlocul anului viitor va fi introdus un nou regim de reglementare si taxare in zona companiilor de petrol si gaze naturale.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.