Constantin Niță, primul șef de partid din Brașov, condamnat la 4 ani...

Constantin Niță, primul șef de partid din Brașov, condamnat la 4 ani pușcărie cu executare – sentință definitivă!

0 201
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe fostul ministru al Energiei Constantin Niţă la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Decizia este definitivă, transmite Agerpres.
Instanţa a mai decis menţinerea sechestrului pe bunurile lui Niţă până la concurenţa sumei de 303.000 lei şi înlăturarea confiscării de la acesta a sumei de 30.000 de euro.Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Niţă i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia, UTI, cu Primăria Iaşi.
Niţă ar fi intermediat o întâlnire între Urdăreanu şi fostul primar Gheorghe Nichita în schimbul unui comision de 5% din valoarea contractului. Banii din comision urmau să îi fie remişi lui Niţă în două forme – parţial în numerar şi parţial printr-un contract de consultanţă fictiv, încheiat cu o persoană de încredere din anturajul fostului ministru.
‘În consecinţă, la data de 21 iulie 2013, Niţă Constantin a primit 30.000 euro de la omul de afaceri în incinta unui restaurant libanez dintr-un hotel din Bucureşti. De asemenea, la solicitarea lui Niţă Constantin, a fost contactată persoana de încredere a acestuia, care a propus încheierea unui contract de consultanţă cu o anumită firmă, la preţul de 5.000 euro + TVA/lună, care a şi fost semnat la data de 2 mai 2013. În baza acestui contract fictiv (serviciile facturate nefiind, în fapt, prestate de firmă), reprezentanţii omului de afaceri au remis firmei indicate de Niţă Constantin, prin intermediul acestui mecanism, suma totală de 303.118 lei, în tranşe lunare, în perioada mai 2013 – iunie 2014”,
susţineau procurorii.
Constantin Niță, a condus Organizația PSD Brașov aproape 20 de ani (1997 – 2016). A fost deputat de Brașov patru mandate (ocupând o perioadă de timp și funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților) fără realizări ce pot fi remarcate pentru brașoveni.
Deși a făcut parte din doua guverne, a fost ministrul pentru IMM-uri, Comerț și Mediul de Afaceri în Guvernul Emil Boc (2008) și ministrul Energiei ăn Guvernul Ponta (2012), nu s-a remarcat cu nimic așa cum nu a făcut nimic pentru Brașov.
Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.