Constantin Nita – cel mai bogat ministru

Constantin Nita – cel mai bogat ministru

0 98

Cel putin asa arata declaratia de avere – este drept ca-i cea din iunie 2008 – a primului pesedist din judet, Constantin Nita, actual ministru cu Intreprinderile Mici si Mijlocii. Social-democratul acesta a reusit sa stranga, in 18 ani postrevolutionari, cat toti palmasii din judet, palmasi pe care zice ca ii reprezinta si ii apara de voracii exploatatori din celelalte partide.
Nea Costica acesta al nostru are 12 terenuri, doua case, actiuni si cont la banca. Daca ii frunzarim cu atentie declaratia de avere, descoperim, la capitolul „terenuri”, 7 (sapte) intravilanuri prin zonele Tohan, Drumul Poienii (Brasov) si Ghimbav. Daca nu se atinge de ele – nici n-ar avea de ce, de foame nu moare: il plateste partidul, il plateste acuma si statul, plus ce mai strange din celelalte afaceri – in cativa ani aceste terenuri isi inzecesc valoarea, pentru ca:
– Tohanul este zona turistica – Piatra Craiului, 30 km de Brasov, apropierea de zona agroturistica si istorica Bran-Moeciu si alte maruntisuri.
– Drumul Poienii – cale a nababilor si shir al hotilor. Vile superbe, masini de lux, plus privelistea de sus asupra umilelor cartiere brasovene, cu izul lor de saracie uniforma si monotona.
– Ghimbav – orasel care va fi, in curand, inghitit de metropola Brasov, mai ales dupa darea in folosinta a aeroportului, cu inerentele constructii utilitare si cele de locuit. Peste cativa ani, si o buda de 1 x 1 sa-ti faci pe acolo, si te va costa o avere.
Fleacul acesta de avere cu perspectiva insumeaza o suprafata de 20.000 metri patrati. Si uite cum ma concureaza, ca si eu am in intrqavilan, pe Dimitrie Anghel, o proprietate de 2 x 1, cu posibilitate de supraetajare in jos.
Social-democratul C.Nita mai are si 60.000 mp arabili. Nu la noi in judet, ca aici nu prea este loc pentru agricultura, ci in Baragan, fostul granar al Europei, in judetele Buzau si Braila. Pamant a-ntaia, sa-l pui pe paine, si daca mai este si bine lucrat, ii iese de-o ciorba. Cine stie cate sfori o fi tras ca sa si-l apropie, ca doar nu l-a mostenit si nici nu i-a fost donat de dragul zambetului lui!
In ce priveste „colibele”, are una pe Saturn – din asta vroia sa-si vada eventual viitoarele proprietati de pe fosta „Steagu”, dar nu i-a iesit pasienta – si alta ceva mai mare, de numai 600 mp, pe Drumul Poienii, ca sa nu respire aer proletar.
Prin banci are un cont de 55.000 euro, iar la cinci societati este actionar – si nu or fi acestea cele mai prapadite.
Se mai lauda si cu un credit ipotecar de 100.000 euro la BRD, scadent in 2023.
Si ce-i cu fleacul acesta, ar putea da Constantin Nita ot Brasov replica? Intr-adevar, un fleac, la care insa a uitat sa adauge bubele pe care le tine prin diferite dosare penale. Are nevoie de asa ceva, altfel nu ar fi fost numit ministru.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.