Constantin Brancusi, comemorat la Paris

Constantin Brancusi, comemorat la Paris

0 66

La inceptul lunii septembrie, in capitala Frantei, la sediul central UNESCO, vor avea loc o serie de evenimente? dedicate comemorarii a 50 de ani de la moartea lui Constantin Brancusi (1876-1957), personalitate marcanta a culturii romanesti si universale, supranumit „parintele sculpturii moderne”.


Programul cuprinde expozitiile foto-documentare: „Despre opera si viata lui Constantin Brancusi”, realizata de Muzeul National de Arta Contemporana, si „Partea nevazuta a coloanei fara sfarsit” – expozitie de fotografii de Ion Georgescu Gorjan, realizata de Muzeul National de Arta al Romaniei.


Miercuri, 5 septembrie, va fi proiectat filmul regizorului Laurentiu Damian, „Constantin Brancusi. Coloana sau o lectie despre infinit”. In aceeasi zi, la sala Auditorium a Centrului Pompidou, va avea loc o masa rotunda cu tema „Mostenirea lui Brancusi”.


Pentru organizarea? si desfasurarea actiunilor culturale cuprinse in Programul UNESCO „Anniversaire Constantin Brancusi – 50”, Ministerului Culturii si Cultelor a? prevazut suma de 206.000 de lei, bani alocati din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.


Manifestari dedicate lui Brancusi au avut loc si la Lisabona, organizate de Institutul Cultural Roman (ICR) din Lisabona si Movimento Arte Contemporanea (MAC). De asemenea, Horia Barna, directorul ICR Madrid, a sustinut? prelegerea audio-vizuala „Brancusi la el acasa”.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.