Constanta: Filiala PDL sedinta cu scandal si cantec

Constanta: Filiala PDL sedinta cu scandal si cantec

0 182

Reuniunea extraordinara a Consiliului de Coordonare Judetean al filialei PDL Constanta, organizata sambata pentru solutionarea contestatiei de anulare a alegerilor pentru Biroul Permanent Local si pentru presedintele Organizatiei Municipale Constanta, a inceput si s-a incheiat cu scandal, fara a fi transata problema validarii grupului politic din filiala locala.
Deschiderea lucrarilor, in sala mare a Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta, a fost marcata de tensiuni, ambele grupuri politice – cel condus de presedintele interimar, senatorul Mircea Banias, precum si cel concentrat in jurul deputatei Maria Stavrositu, a carei alegere in fruntea organizatiei municipale a fost contestata de liderul judetean – acuzandu-se reciproc de obstructionarea participarii la lucrarile Consiliului de Coordonare Judetean.
Astfel, sedinta de analizare a contestatiei depuse de presedintele interimar al organizatiei judetene PDL Constanta, Mircea Banias, impotriva alegerii Mariei Stavrositu in functia de presedinte al organizatiei municipale a inceput pe fondul huiduielilor si vociferarilor diverselor grupuri de sustinatori din sala.
Microfonul de la pupitrul prezidiului lipsea, astfel incat Mircea Banias a declarat deschise lucrarile anuntand ordinea de zi cu un singur punct de discutii si o prezenta de 530 de delegati, intr-un vacarm general.
In replica, Maria Stavrositu a anuntat ca ordinea de zi a fost completata cu propunerea de vot pentru retragerea sprijinului presedintelui interimar, Mircea Banias, sustinand, la randul ei, ca in sala sunt prezenti 615 delegati cu drept de vot si acuzand faptul ca anumite organizatii din judet, apropiate presedintelui interimar, au venit cu mai multi delegati decat le era permis.

Alegeri la doua …URNE!
La PDL Constanta s-a experimentat, in premiera absoluta, votul la doua urne in paralel.
Interventia Mariei Stavrositu a deschis imediat calea organizarii unui scrutin paralel, astfel incat cei prezenti in sala au avut posibilitatea sa voteze in doua urne distincte, pe buletine de vot diferite, de la caz la caz, fie pentru invalidarea alegerilor din organizatia municipala sau pentru validarea acestor alegeri si retragerea sprijinului politic pentru Mircea Banias.
Cele doua ore de scrutin, la doua urne, contestat ca procedura in dueluri verbale de declaratii belicoase de catre ambele grupuri, au fost marcate de incidente si mici gesturi agresive, culminand cu stropirea cu apa a deputatei Maria Stavrositu.
In final, grupul de sustinatori ai Mariei Stavrositu si-a clamat primul victoria, anuntand respingerea contestatiei privind alegerile de la municipiu, cu un total de 595 de voturi pentru, din cele 615 exprimate, precum si retragerea sprijinului pentru senatorul Mircea Banias, cu 580 de voturi pentru.
In mai putin de o ora, primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, presedintele comisiei de validare a alegerilor din cadrul Biroului Permanent Judetean, a anuntat rezultatul celui de-al doilea scrutin organizat in paralel, in cadrul aceleiasi sedinte, comunicand faptul ca, din cei 530 de delegati prezenti, 487 au votat pentru invalidarea alegerilor la Organizatia Municipala Constanta, 10 voturi fiind declarate nule.
La finalul reuniunii, Maria Stavrositu a declarat, pentru AGERPRES, ca intreaga sedinta a fost marcata de un scandal generat de senatorul Mircea Banias.
„A fost modalitatea pe care Mircea Banias a ales-o pentru a opri manifestarea vointei membrilor de partid din organizatia municipala. Demersul nostru a fost unul revolutionar, curajos si am ales sa nu ne lasam intimidati de forta, de jigniri. Viitorul nostru, al organizatiei, va fi decis la Bucuresti, atata vreme cat aici, la Constanta, vointa este infranta prin forta”, a sustinut Stavrositu.
La randul sau, presedintele interimar Mircea Banias a declarat, pentru AGERPRES, ca votul, chiar si perturbat de sustinatorii Mariei Stavrositu, a fost unul perfect valid, referindu-se evident la cel exprimat in urna in care au fost depuse buletinele de vot cu optiunea pentru validarea sau invalidarea contestatiei pentru alegerile din organizatia municipala. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.