Consilprest a dat chix si cu managementul Bazinului de sub Tampa

Consilprest a dat chix si cu managementul Bazinului de sub Tampa

0 1563

Bazinul de sub Tampa va fi inchis pe timp de iarna. Adunarea Generala a Actionarilor Consilprest, administratorul Complexului Agrement, a considerat ca in sezonul rece inregistreaza pierderi foarte mari, astfel ca plenul CJ va supune aprobarii documentatia unei licitatii pentru inchirierea sau concesionarea bazei sportive

Bazinul de sub Tampa va fi inchis pe timp de iarna. Adunarea Generala a Actionarilor Consilprest, administratorul Complexului Agrement, a considerat ca in sezonul rece inregistreaza pierderi foarte mari, astfel ca plenul CJ va supune aprobarii documentatia unei licitatii pentru inchirierea sau concesionarea bazei sportive. Daca niciuna din cele doua variante nu va fi posibila, bazinul se va redeschide abia in luna martie. Instructorii de inot si parintii copiilor inscrisi la cursuri de natatie sunt nemultumiti si cer explicatii autoritatilor locale.
Complexul Agrement apartine CJ si este administrat de Consilprest, societatea forului judetean. Motivele invocate de conducerea complexului sportiv pentru inchiderea bazinului sunt acumularea de datorii foarte mari catre furnizorii de utilitati si imposibilitatea de a sustine costurile aferente functionarii bazinului pe timpul iernii, spune vicepresedintele CJ Claudiu Coman.
Pentru a intra in legalitate, conducerea administratiei publice locale a initiat demararea unei licitatii publice pentru inchirierea sau concesionarea bazei sportive de sub Tampa, care va fi supusa aprobarii chiar maine, in Plenul Consiliului Judetean.
Pretul de pornire a fost fixat la 72.088 de euro pe an: baza va fi inchiriata pe o perioada de trei ani, timp in care nu va fi permisa schimbarea destinatiei bazei sportive.
Terenul pe care se afla Complexul Agrement a fost evaluat la 119 euro pe metrul patrat, astfel ca cei 7.519 metri au o valoare totala de 894.000 de euro, in timp ce cladirea valoreaza 1,8 milioane de euro.
Inchiderea bazinului ii va afecta pe cei aproximativ 60 de copii care vin zilnic la cursurile de inot si alte zeci de persoane care frecventeaza baza. agrement tampa
Bazinul Olimpic Brasov este prea aglomerat pentru a-i prelua pe copiii care faceau cursuri de inot in Agrement. Atat instructorii cat si parintii copiilor cer lamuriri in legatura cu decizia Consilprest.
Pe timpul iernii, sala de bowling si cea de forta vor ramane deschise, deoarece costurile de intretinere sunt mult mai mici. Potrivit conducerii CJ, legislatia actuala falimenteaza astfel de activitati prin interzicerea subventiilor de la bugetul judetean.
Din cauza managementului ineficient Societatea Consilprest SRL a vrut sa scape in vara de administrarea Turnurilor Alb si Negru si a Bastioanelor Postavarilor si Graft, pe care le preluase in urma cu cinci ani. Una din propunerile forului judetean a fost ca obiectivele sa fie administrate de catre Muzeul Judetean de Istorie, dar partile implicate nu au purtat nicio discutie in acest sens.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.