Consiliul Judetean va ceda un hotel pentru 9000 de euro

Consiliul Judetean va ceda un hotel pentru 9000 de euro

0 236

La conferinta de presa a grupului de consilieri independenti, consilierul judetean Iancu Vespasian Augustin a? facut publica o hotarare judecatoreasca cel putin bizara, ce priveste Consiliul Judetean.


“Ne-am trezit in aceasta saptamana cu o vizita neanuntata: un executor judecatoresc venit sa puna in practica retrocedarea terenului de sub hotelul Tampa, cu hotel cu tot” a relatat Iancu Vespasian.


Ce s-a intamplat de fapt? Terenul pe care este construit hotelul Tampa, fostul hotel al PCR, nu a fost nationalizat niciodata, fiind detinut de un oarecare avocat Pop. Terenul a fost revendicat de o mostenitoare a acestuia. Conform legii ea ar urma sa primeasca si cladirea construita pe acest teren, urmand ca detinatorul legal al acestuia, respectiv Consiliul Judetean sa fie despagubit.


Aici incepe tarasenia. Un evaluator, a carui identitate nu este cunoscuta, a estimat valoarea hotelului, avand 4 etaje si dotari de foarte buna calitate, la impresionanta suma de …9.000 de euro.


“Ca de obicei, cand statul are ceva de recuperat suma este infima, cand, in schimb statul este cel care acorda despagubirea, suma se inmulteste cu 100, cu 1000”, a completat seful independentilor din CJ, Toma Dobrogeanu.


Interesant este ca sentinta este definitiva. Dupa cum a precizat Iancu Vespasian, s-ar fi folosit toate caile de atac in instanta, Consiliul Judetean contractand serviciile unor avocati din afara institutiei care s-au ocupat de caz, dupa cum au aflat si consilierii in aceste zile. Ba chiar, initial, s-a propus CJ sa cumpere terenul, noua proprietara declarand ca se bucura acum ca nu a fost acceptata oferta ei de vanzare a terenului.


Acum, dupa cum a precizat Toma Dobrogeanu, singura posibilitate este revizuirea de solutie, situatie in care, pana la definitivarea acestei proceduri, executarea silita se suspenda.


Cam este este tot ce se stie. Consilierii judeteni nu au avut cunostinta de acest caz, ei luand act de poveste odata cu sosirea executorului. Acum, plenul va fi informat, pentru a se lua, in al 13-lea ceas, o decizie. Daca nu, Consiliul va trebui sa cedeze hotelul si sa primeasca in schimb cei 9.000 de euro.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.