Consiliul Judetean nu are din nou bani de salarii

Consiliul Judetean nu are din nou bani de salarii

0 427

Angajatii din subordinea Consiliului Judetean risca sa ramana fara bani de salarii pentru luna decembrie. Reprezentantii consiliului judetean, autoritate care are in subordine 29 de institutii cu mii de angajati, cer Guvernului marirea plafonului de cheltuieli cu personalul

Angajatii din subordinea Consiliului Judetean risca sa ramana fara bani de salarii pentru luna decembrie. Reprezentantii consiliului judetean, autoritate care are in subordine 29 de institutii cu mii de angajati, cer Guvernului marirea plafonului de cheltuieli cu personalul.
La rectificarea din august, Finantele Brasov solicitau pentru primariile din judet si pentru Consiliul Judetean un plafon de cheltuieli cu personalul de 55 de milioane de lei, dar Ministerul Finantelor a aprobat doar 15 milioane. Insuficient pentru a acoperi maririle salariale acordate in acest an mai multor categorii de persoane, cum ar fi cadrele medicale si functionarii publici. Practic, banii de salarii ajung pana doar in luna noiembrie.
Potrivit consilierului judetean Adrian Gabor, presedintele Comisiei Buget-Finante din CJ, pana la sfarsitul anului plafonul trebuie marit pana la 14,8 milioane de lei iar pentru aparatul propriu si celelalte unitati din subordinea consiliului judetean mai trebuie aproximativ 7,2 milioane de lei.
Reprezentantii consiliului judetean spun ca este neaparat nevoie ca Ministerul Finantelor sa aprobe marirea plafonului de cheltuieli cu personalul, in caz contrar mii de angajati din Directia de protectia copilului, muzee si alte institutii din subordinea Consiliului Judetean risca sa ramana fara salarii in luna decembrie, motiv pentru care oficialii CJ fac apel la toti parlamentarii de Brasov de la toate partidele pentru ca la rectificarea din luna octombrie sa obtina macar aprobarea maririi de plafon.
In speranta ca va convinge autoritatile sa mareasca plafonul de salarii, vicepresedintele Consiliului Judetean Mihail Vestea a facut o vizita la Ministerul Finantelor. Rezultatul il vom vedea in …statele de plata.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.