Consiliul Judetean cu plen majorat

Consiliul Judetean cu plen majorat

0 68

?


Ultima sedinta de plen a CJ a inceput sub auspicii mai putin pozitive. Insusi presedintele Cancescu declarand ca cei din sala il au pe dracu printre ei. Nu s-a inteles foarte bine la cine se refera liderul liberal, la cei din prezidiu sau la ceilalti, ?dat fiind faptul ca printre subiecte de discutie era si tandemul Dracula&Sulitzer, conseiat de Razvan Theodorescu, dezertor din Senat sau tandemul Elisaveta&Topolog.


Consilier ales in 2004 pe listele PNL, Elisaveta Popa, a fost pusa in fata faptului implinit, cu mai putin de doua luni in urma, cand a fost eliminata din CJ, printr-o hotarare surpriza. Aceasta a fost dublata de instaurarea pe scaunul, fortat vacant, a venerabilului poet, pensionrul Topolog, un ecologist convertit la liberali.


Si cu acest prilej Legea Statutului Alesilor Locali si-a aratat limitele, lipsa de constitutionalitate si culmea creerea posibilitatii de a decide discretionar a unui lider de partid si a impune propria vointa sau grupului de interese in defavoarea intereselor comunitatii si a constiintii unui consilier in derularea unui mandat.


Penibilul situatiei nu a fost evitat nici de Cancescu si nici de Topolog astfel incat am asistat minute in sir la replici care nici nu isi aveau locul si temeiul legal.


Vom reveni asupra acestui caz dat fiind si noul proiect de lege, cel al votului uninominal, promovat in Parlament.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.