Consiliul Judeţean alocă 1 milion de lei pentru 17 proiecte culturale

Consiliul Judeţean alocă 1 milion de lei pentru 17 proiecte culturale

0 156

Dintre acestea 13 au în componenţă evenimente care celebrează Centenarul Marii Uniri! Comparativ cu anul precedent, în 2018 au fost depuse şi admise mai multe proiecte care se vor desfăşura în municipiul Braşov

Dintre acestea 13 au în componenţă evenimente care celebrează Centenarul Marii Uniri!
Comparativ cu anul precedent, în 2018 au fost depuse şi admise mai multe proiecte care se vor desfăşura în municipiul Braşov.
Braşovul devine un judeţ cultural cu filme de Cannes, jazz şi blues, cu artişti contemporani şi multe activităţi cofinanţate de administraţia judeţeană. Cea de-a VI-a ediţie a Braşov Jazz&Blues Festival, ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Artă Cristian- C`Art Fest , Amural Festival Vizual şi cea de-a X-a ediţie a „Festivalului de Film şi Istorii Râşnov” sunt cele patru proiecte cu bugete de peste 200.000 de lei care primesc anul acesta finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean.
Cu toate că primăriile, cu o singură excepţie, nu se numără printre aplicanţii declaraţi eligibili şi finanţabili în limita bugetului alocat, comunele braşovene vor beneficia de 7 proiecte culturale.

„Caravana Tour Kids” va proiecte filme pentru copiii din 20 de comune, „Săptămâna Haferland” se va desfăşura la Rupea, Roadeş, Criţ, Buneşti, Meşendorf şi Viscri iar concertele de muzică sacră din cadrul festivalului „Muzica Barcensis” vor avea loc în alte 7 localităţi, exceptând municipiul Braşov. Cristianul şi Râşnovul vor găzdui anul acesta două festivaluri de prestigiu, „C Art Fest” şi „ Festivalul de Film şi Istorii” iar Mercheaşa şi Racoş vor fi animate de proiectele Asociaţiei Carpaterra.

Totuşi majoritatea proiectelor care primesc finanţare de la Consiliul Judeţean Braşov se vor desfăşura în municipiu, spune Tóásó Imelda, vicepreşedinte Consiliul Judeţean.
Aceasta a fost cea de-a patra sesiune de finanţări culturale susţinută de administraţia judeţeană.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.