Consiliul Economic și Social a avizat negativ proiectul bugetului de stat

Consiliul Economic și Social a avizat negativ proiectul bugetului de stat

0 23

Premierul Florin Cîțu a izbucnit arafatian la adresa CES, care nu i-a acceptat proiectul de buget pentru 2021. Imediat au venit acuzele de pesedism la adresa acestui consiliu, vital pentru analiza comprehensibilă a bugetului propus de orice guvern.
Florin Cîțu îl acuză că ar fi acceptat favorabil doar bugetele guvernelor PSD. Ar fi adevărat, dacă n-ar fi extrem de fals.
În timpul guvernărilor drăgniste Consilul Economic și Social a respins bugetul premierului Mihai Tudose, la sfîrșitul lui 2017, și a avizat pozitiv dar numai cu modificări și amendamente bugetele guvernelor Grindeanu și Dăncilă. Premierul Cîțu reiterează teza bugetelor distructive pentru România girate de PSD și a celor benefice ale PNL.

Bugetele bazate pe cheltuieli ale PSD vs cele axate pe tăieri ale PNL
Bugetele care au distrus România între 2017 şi 2019 au primit avize positive (fals! N.n.), bugetele care au crescut cheltuielile bugetare nesustenabil, în special de personal, au primit avize pozitive, bugetele care au îngrădit spaţiul economic din România şi au introdus tot felul de legi intervenţioniste au primit aviz pozitiv, iar acest buget care primeşte, în premieră, un aviz pozitiv de la Consiliul Fiscal, de la profesionişti, cei care sunt profesionişti spun că este un buget credibil, primeşte un aviz negativ. Dar, până la urmă, ştiţi cum e, politica încă este o problemă.” a vituperat premierul.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.