Consilierii prezidenţiali care fac jocurile lui Băsescuar trebuie să demisioneze!

Consilierii prezidenţiali care fac jocurile lui Băsescuar trebuie să demisioneze!

0 384
Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, susÅ£ine că în contextul iniÅ£ierii FundaÅ£iei "MiÅŸcarea Populară" consilierii prezidenÅ£iali ar trebui să-ÅŸi de-a demisia din funcÅ£ii, el arătând că este imoral ca aceÅŸtia să facă "jocurile" preÅŸedintelui Traian Băsescu.
"Da, nu este ilegal! Da, în România este constituÅ£ional dreptul la liberă asociere! Da, e nevoie de o dreaptă puternică în România! Dar da, este imoral să fii consilierul preÅŸedintelui ţării ÅŸi să faci jocurile acestuia în pregătirea vieÅ£ii ÅŸi activităţii sale post prezidenÅ£iale! Da, e imoral ca, dacă tot faci asta, să nu ai curajul să ieÅŸi în faţă ÅŸi să spui că faci un joc! Da, cred că acei consilieri prezidenÅ£iali care doresc să îl sprijine pe domnul Băsescu în cariera sa politică de după Cotroceni ar trebui să-ÅŸi dea demisia din funcÅ£iile publice pe care le ocupă (chiar dacă legea nu le impune, repet) ÅŸi apoi să construiască dreapta sau stânga, depinde cum vor mai simÅ£i la acel moment", a scris liberalul, marÅ£i, pe blogul său. Eduard Hellvig menÅ£ionează că nu-i acuză pe consilierii prezidenÅ£iali de comiterea unei ilegalităţi, dar că "garda" lui Traian Băsescu, aflat din nou la "ananghie politică, nu se dezminte ÅŸi-i sare în ajutor". "Au dreptul, ca oricare cetăţean român, la asociere", punctează liberalul. El mai susÅ£ine că nu este preocupat de opÅ£iunile PDL sau ale consilierilor prezidenÅ£iali, ci de faptul că Traian Băsescu "încearcă din nou să manipuleze publicul, să fure startul ÅŸi să fraudeze o competiÅ£ie". "Nu mă preocupă defel viaÅ£a ÅŸi opÅ£iunile PDL. La fel cum nu mă preocupă viaÅ£a ÅŸi opÅ£iunile persoanei fizice Sebastian Lăzăroiu, a persoanei fizice Cristian Diaconescu sau a celorlalte persoane fizice care ÅŸi-au exprimat intenÅ£ia de a da viaţă MiÅŸcării Populare. Nu mă preocupă nici măcar conÅŸtiinÅ£a, sau coerenÅ£a de ieri ÅŸi de azi a gândirii persoanei fizice Cristian Diaconescu, persoană fizică ce în mai puÅ£in de un an ÅŸi jumătate ne-a anunÅ£at că vrea ba revigorarea stângii (progresiste), ba pe cea a dreptei. Mă preocupă, însă, modul în care Traian Băsescu încearcă din nou să manipuleze publicul, să fure startul ÅŸi să fraudeze o competiÅ£ie.
Mă preocupă modul în care se foloseÅŸte de paravanul numit consilieri ÅŸi de modul în care consilierii pe banii statului se oferă drept paravan la scenă deschisă.
Mă preocupă de ce nu le-a venit consilierilor ideea ÅŸi dorinÅ£a de a promova valorile de centru dreapta înainte de apariÅ£ia de după perdea a lui Băsescu.
Mă preocupă…. preocuparea lor subită care mă face să mă întreb 'ce blestem pe capul românilor" (ca să citez din clasici în viaţă) să fie luaÅ£i de proÅŸti de o gaÅŸcă de ÅŸmecheri de stângo-dreapta.
Mă preocupă ce ar putea să iasă din revenirea lui Traian Băsescu în viaÅ£a politică (revenirea cu acte, că altfel el nu a plecat niciodată ÅŸi a fost un militant activ)", scrie secretarul general al PNL.  El reaminteÅŸte că sâmbătă preÅŸedintele Traian Băsescu le-a spus democrat-liberalilor "LuaÅ£i-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu" – confirmând în acest fel că "el deja avea lecÅ£iile făcute, oamenii – instrumente pe poziÅ£ii ÅŸi că aÅŸtepta doar momentul când să rostogolească public construcÅ£ia pe care deja o gândise în amănunt: 'MiÅŸcarea Populară'".

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.