Consilierii locali au votat bugetul municipiului Brasov pentru 2016

Consilierii locali au votat bugetul municipiului Brasov pentru 2016

0 448

Suma pe care o au la dispozitie autoritatile locale este de aproape 600 de milioane de lei, similara celei de anul trecut. Prioritati sunt si anul acesta investitiile in infrastructura scolara, reparatiile de strazi dar si cofinantarile la proiectele europene

Suma pe care o au la dispozitie autoritatile locale este de aproape 600 de milioane de lei, similara celei de anul trecut. Prioritati sunt si anul acesta investitiile in infrastructura scolara, reparatiile de strazi dar si cofinantarile la proiectele europene.
Municipiul are planificat un buget de cheltuieli de 676 de milioane de lei, suma in care este inclus si excedentul de aproape 88 de milioane inregistrat anul trecut. Cele mai mari cheltuieli sunt alocate si anul acesta capitolului invatamant.
Autoritatile au prevazut bani, printre altele, pentru reparatii capitale si reabilitari termice in scoli, licee si gradinite si iau in calcul si construirea unor noi spatii de invatamantcl brasov
Autoritatile au prins in buget sumele necesare pentru finalizarea lucrarilor la centrul de afaceri din Bartolomeu dar si la parcarea din Poiana Mica. De asemenea au fost alocate fonduri si pentru realizarea studiilor si proiectelor necesare obtinerii de finantari europene nerambursabile pentru perioada de programare 2014-2020.
Potrivit primarului George Scripcaru, edilii au asigurat cofinantarea unor proiecte care sunt in continuare cu finantare accesata sau alte cofinantari pentru proiecte cu finantare de la bugetul local sau ministerial pe care le municipalitatea le are in derulare in momentul de fata.
In proiectul de buget nu au fost incluse deocamdata investitiile privind achizitia de autobuze noi pentru RAT Brasov si nici fondurile necesare cofinantarii in proiectul aeroportului. In ambele situatii, autoritatile locale vor contracta imprumuturi bancare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.