Consilieri locali pentru o zi

Consilieri locali pentru o zi

0 498

25 de elevi brasoveni au participat la sedinta de Consiliu Local de marti pentru a vedea cum se desfasoara aceste sedinte. Copiii fac parte din Consiliul Local al elevilor si vor simula toate activitatile premergatoare unei sedinte, pentru ca la final sa si voteze proiectele de hotarare pe care le vor propune

25 de elevi brasoveni au participat la sedinta de Consiliu Local de marti pentru a vedea cum se desfasoara aceste sedinte. Copiii fac parte din Consiliul Local al elevilor si vor simula toate activitatile premergatoare unei sedinte, pentru ca la final sa si voteze proiectele de hotarare pe care le vor propune. Totul se desfasoara la initiativa Fundatiei Friedrich Ebert, organizatie care a desfasurat alte activitati asemanatoare in alte 35 de orase din tara.

Elevii au facut mai intai o pregatire teoretica, din care au aflat care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga un proiect pana ajunge Hotarare de Consiliu Local, dar si cum se desfasoara sedintele de plen. Marti, ei au avut ocazia sa asiste la intreaga sedinta de Consiliu Local si au fost impresionati de importanta deciziilor care se iau aici.

„Mi s-a parut foarte interesanta si ma bucur ca am avut ocazia sa participam. Mi-am dat seama ca, de fapt, tot ce se-ntampla in acest oras trece pe aici si pana acum nu credeam ca este chiar atat de importanta aceasta sedinta”, a spus unul dintre copiii veniti in plenul CL.

Fundatia Friedric Ebert a pornit din Germania, unde pentru elevi a devenit de multa vreme un fapt obisncl bv1uit sa participe la sedintele autoritatilor locale.

Fundatia a inceput sa desfasoare activitate si in Romania iar Brasovul se numara printre orasele in care elevii invata cum se iau deciziile importante pentru comunitate.

Dupa ce au vazut cum se desfasoara intregul proces al luarii deciziilor, elevii vor simula si ei propuneri de hotarari, sedinte pe comisii si de plen la care va participa si unul dintre viceprimari.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.