Consiliere si practica in strainatate pentru studentii brasoveni.

Consiliere si practica in strainatate pentru studentii brasoveni.

0 621

Peste 2000 de tineri vor fi consiliati in cariera iar 50 vor merge in companii din Viena pentru a vedea cum se munceste in strainatate. Tinerii care au fost deja in stagii de practica in capitala Austriei au considerat experienta utila

Peste 2000 de tineri vor fi consiliati in cariera iar 50 vor merge in companii din Viena pentru a vedea cum se munceste in strainatate. Tinerii care au fost deja in stagii de practica in capitala Austriei au considerat experienta utila.

Consiliere si organizare de stagii de practica in companii din tara si strainatate pentru ca absolventii sa intre direct pe piata muncii dupa ce termina studiile. Este obiectivul unui program din fonduri europene in care universitatea brasoveana este partener alaturi de alte universitati si ong-uri din strainatate.

2800 de studenti ai Universitatii Trasilvania vor beneficia de sesiuni de consiliere si orientare profesionala pentru care vor face excursii tematice si vizite de studii la intreprinderi din tara. 50 de studenti fac stagii de practica in strainatate si alti 40 stagii de practica in companii din Romania.

Potrivit prof. univ. Simona Lache – responsabil regional de proiect, UNIT BV, practica este foarte importanta pentru studenti iar acesta este unul din foarte numeroasele proiecte pe care Universitatea incearca sa le finanteze prin fonduri extra bugetare.studenti4

Tinerii care au fost deja in stagii de practica la Viena au considerat experienta utila.

Pentru unii practica in strainatate a insemnat si un pas pentru un job sigur peste hotare.

In toata tara 5300 studentii romani vor beneficia de consiliere si orientare in cariera și vor avea posibilitatea efectuarii unor stagii de practica – 200 de studenti in intreprinderi din Uniunea Europeana si 160 de studenti in intreprinderi din Romania.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.