Consilier financiar interlop la Ministerul Transporturilor

Consilier financiar interlop la Ministerul Transporturilor

0 543

Povestea, pe scurt, a Simonei Ciulavu este urmatoarea: ea este acuzata in doua dosare penale
Consilier la Directia de Relatii Financiare Europene din Ministerul Transporturilor, Simona Ciulavu mai este implicata intr-un proces de santaj, fiind in plus acuzata de aderare la un grup criminal organizat
Pana acum doua zile ea ocupa postul de consilier principal in acesta Directie.Trecutul femeii este insa legat de un cunoscut clan interlop. In 2006, Simona Ciulavu a fost trimisa in judecata alaturi de „Clanul Sportivilor”, iar procesul este si acum pe rol, la Tribunalul Bucuresti.
In 2006, cand a fost arestata, Simona Ciulavu avea 30 de ani si lucra la Autoritatea Naþionala de Reglementare pentru Servicii Publice de Gospodarire Comunala. Procurorii au acuzat-o ca a platit mai multi batausi ca sa-l bata pe unul dintre soferii unei firme de maxi – taxi care nu voia sa renunte la licenta in favoarea femeii. Adica santaj cu violenta, ceva ca in vestul salbatic. Soferul a avut 14 zile de ingrijiri medicale, iar femeia a stat in arest timp de zece luni. Un an mai tarziu, intr-un alt dosar, ea a fost condamnata sa plateasca o amenda penala de 1.500 de lei, pentru amenintare, adica ceva asemanator faptei anterioare. In ciuda cazierului si a procesului in curs, in vara lui 2008 Simona Ciulavu s-a transferat la Ministerul Transporturilor.
Cum naiba a reusit sa se mentina in structuri administrative superioare cu acest cazier consemnand fapte cu violenta? Un om normal, adica de rand, dar posesor al unui asemenea cazier, aproape ca nu ar mai fi primit nici la sapat santuri sau la munca de pe ogor, iar aceasta dama sta catarata in scaune inalte.

„A venit prin transfer de la Primaria Capitalei unde a dobandit statutul de functionar public. La noi a sosit cu dosarul profesional nemaiavand nevoie de cazierul juridic. Doamna ar fi trebuit sa ne anunte ca are probleme juridice”, a declarat Eugen Ispas, sef Directia Control Ministerul Transpoturilor. Afland acestea, incepe deja sa se contureze o oarece culoare politica. Stim cu totii cine era pe atunci Primarul General al Capitalei, pe picior de duca, deci nici madamei nu-i mai tinea prin primarie.

Simona Ciulavu n-a anuntat insa pe nimeni (doar nu era tampita sa o faca, atata vreme cat fentase schema cu cazierul), asa ca din iunie 2008 si pana acum a incalcat si legea functionarului public.

„Doamna este acum suspendata din funcþie. Daca nu ne declara si nici tribunalul nu trimite sesizari, nici noi nu avem de unde sa stim statutul angajatilor”, a precizat Eugen Ispas. Adica prin institutii, la orice nivel, nu mai exista servicii relatii umane, sau cum s-o mai fi chemand fostul birou persona? Angajatii acestor birouri de aia sunt pusi pe acolo, sa scormone si nu sa adoarma cand vine vreun semn „mai de sus”.

Cazul consilierei are si efecte secundare. Ministerul Transporturilor ii verifica acum pe toti angajatii, sa vada daca nu cumva mai sunt si alti angajati certati cu legea. Este bine, chiar si mai tarziu, maturatul prin orice ograda, dar daca, din vreun dosar sau altul, sar fire de praf in ochii celui care il studiaza?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.