Consfatuire la PSD Brasov

Consfatuire la PSD Brasov

0 155

Otilian Neagoe, liderul executiv al PSD Brasov si vicepresedinte al Consiliului Judetean, comunica intrunirea, in curand, a tuturor alesilor PSD din judet – adica primarii, viceprimarii si consilierii – la o consfatuire pentru stabilirea prioritatilor in investitii si conturarea surselor de finantare.
„Pe cat se poate, desi nu se intrevad mari posibilitati, vom asigura fonduri de la bugetul judetean, dar vrem sa promovam proiecte are sa poata beneficia de cofinantare de la bugetul de stat.”
Totodata, Otilian Neagoe a mai subliniat necesitatea unor intalniri, cat mai dese posibil, ale alesilor locali cu parlamentarii PSD si PD-L din judetul Brasov „pentru a se vedea ce propuneri exista, referitoare la includerea in proiectul bugetului de stat pe 2009, a unor programe de interes judetean, propuneri care sa devina apoi amendamente.”
In legatura cu deficitul bugetar cu care se incheie 2008, Otilian Neagoe arata ca el este de aproape 6%, iar pentru 2009 perspectivele sunt sumbre, aceasta in mare parte datorita disparitiei unui numar destul de mare de agenti economici, mai ales din randul IMM-urilor (falimente, retrageri , inchideri de mai mici sau mai mari societati – vezi ciocolata, vezi sapunurile si pasta de dinti, dar si altele mai neapropiate zilnic cetateanului si de aceea mai putin cunoscute), disparitii care influenteaza negativ bugetul.
In legatura cu previzibila lipsa a banilor, Neagoe arata ca este necesar un dialog permanent intre centru si alesii locali si judeteni, aceasta mai ales pentru obtinerea unui sprijin politic absolut necesar in obtinerea de finantari.
Doamne, ce frumos suna! Daca mai adaugam si ceva din talentul meu poetic, la noapte dormeam cu totii linistiti ca am incaput pe maini cel putin bune conducatoare de electricitate.
Nu inteleg ce mai este atata de consfatuit, cand sunt probleme care bantuie judetul si municipiul de ani si ani de zile, cei din actuala putere cunoscandu-le de pe cand au mai fost pe post de „actuale puteri”. Din pachet pot fi scoase cu usurinta problema CET-ului, a Ocolitoarei Mari, a apei curente si canalizarii, cu tot ce trag acestea dupa sine, prin marile comune cel putin, a infrastructurii rutiere si alte cateva. Bubele acestea nu si-au gasit alifia leacului de ani si ani de zile, totul aflandu-se in faza de proiect cat sa treaca mandatul, dupa care vin „ailalti” la putere si iar se ia de la capat cu „consfatuirea” urgentzelor si proiectelor. Ca intre timp s-au mai ivit si alte probleme, este ceva normal, dar macar pune un petic sanatos si cara vechiul gunoi din ograda. Daca stai numai la consfatuiri ca sa-ti pice para malaiata in gura si sa ti-o inchida onorabil, este greu de rezolvat ceva.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.