Conservatorii, impotriva casatoriilor intre homosexuali

Conservatorii, impotriva casatoriilor intre homosexuali

0 297

Propunerile de legiferare a casatoriei intre persoane de acelasi sex au atras mania conservatorilor. Acestia au declansat o campanie nationala de strangere de semnaturi impotriva acestor propuneri.


Reprezentantii conservatorilor spun ca au sprijinul slujitorilor Bisericii Ortodoxe, dar si pe cel al altor culte religioase. Membrii acestei formatiuni au participat la slujbe religioase in mai multe judete si au avertizat asupra „pericolului in care poate sa cada societatea romaneasca, daca renunta la repere precum promovarea valorilor Familiei, Credintei si Moralitatii”. „Partidul Conservator promoveaza si respecta libertatea, egalitatea, toleranta fata de persoanele cu orientari sexuale diferite, nediscriminarea. Credem, insa, ca insusirea valorilor europene nu inseamna aruncarea la cosul de gunoi a valorilor morale traditionale, sfidarea moralei strabune, tolerarea atentatului la institutia sacra a familiei”, se arata intr-un comunicat al PC.


?


Conservatorii atrag atentia ca legiferarea casatoriei intre homosexuali ar duce la scaderea demografica. Pentru a arata ca partea bisericeasca sprijina demersul membrilor PC, clopotele de la Catedrala din Alba-Iulia s-au auzit timp de doua minute.


Protopopul ortodox Alexandru Hotaran sustine ca foarte rar se trag clopotele „in dunga”, numai in situatii grave, in caz de inundatii, foc, pericol de furtuna, de boli molipsitoare sau de razboi. „S-au tras clopotele «in dunga» pentru ca ne paste un pericol mare. Suntem pe cale sa comitem un pericol strigator la cer. In morala crestina, casatoria intre doua persoane de acelasi sex este considerata sodomie”, a afirmat protopopul.

Preotul greco-catolic Ioan Sorin Sabo a spus ca a participat la actiune deoarece Biserica este impotriva unirii a doi oameni de acelasi sex. „De la Episcopie am primit tabele pentru a strange semnaturi. Voi lua si tabelele oferite de cei care au initiat actiunea si le voi recomanda credinciosilor sa le semneze daca sunt impotriva casatoriei intre homosexuali”, a spus preotul greco-catolic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.