Conservatori brasoveni, In conflict cu…. Etnobotanicele

Conservatori brasoveni,
In conflict cu…. Etnobotanicele

0 94

Incepand de saptamana vitoare PC Brasov va demara o campanie de stopare a consumului de etnobotanice. Initiativa acestora porneste de la faptul ca Romania se afla pe locul doi in lume in ceea ce priveste consumul acestor substante halucinogene. Astfel, conservatorii brasoveni au solicitat aprobarea primariei pentru amplasarea unui cort in Piata Sfatului dar, totodata, echipele lor vor sa discute cu tinerii cu privire la problemele la care se expun prin consumul plantelor etnobotanice
Presedintele PC Brasov, Ion Dinita, a declarat presei ca „Ne preocupa acest lucru pentru viitor pentru ca marea majoritate a consumatorilor sunt tineri iar in acest moment nu isi dau seama de nocivitatea acestor plante, care in prima faza le rezolva o problema de euforie, dupa care devine dependenta. Daca nu avem o natiune sanatoasa nu vom putea perpetua ca natie pe aceste meleaguri”.
Reprezentanti partidului amintit considera ca desi in unele orase magazinele de profil au fost inchise si chiar daca o parte dintre substantele daunatoare au fost interzise fenomenul de etonobotanice a atins cote ingrijoratoare.
Presedinta Organizatiei Femeilor Conservatoare, fostul deputat Lia Ardelean, a declarat ca „dintr-un loc in care nici nu ne vedeam in ierarhia consumatorilor de etonobotanice am reusit in doi ani sa ajungem pe unul din primele locuri la nivel european. Acesta a fost un mare semnal de alarma pentru noi si am demarat aceasta actiune chiar la solicitarea unor tineri”.
De aceea, parlamentarii PC vor elabora in aceasta perioada si vor depune in Camera Deputatilor o initiativa legislativa privind interzicerea comercializarii substantelor etonobotanice, inclusiv prin internet, iar sanctiunile instituite vor merge pana la pedepse cu inchisoarea.

Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.