Conservarea legumelor prin uscare

Conservarea legumelor prin uscare

0 210

Modul de preparare:


????????? Zarzavatul se spala bine de pamint, se curata si apoi,se spala si se lasa sa se scurga. Tineti cont de cantitati: morcovul se pune in cantitate dubla fata de patrunjel si pastarnac, iar telina se pune jumatate sin cantitatea totala.


????????? Se dau pe razatoarea mare si se usuca fie la soare fie intr-o tava pe care se intinde un strat relativ subtire,pusa in cuptorul incalzit dar cu focul stins. Cand cuptorul se raceste, scoateti tava cu zarzavat, aprindeti din nou focul cuptorului, se incxalzeste, se stinge focul si se pune tava din nou in cuptor. Se repeta operatie de cateva ori pana se usuca bine. Uscate se pun in saci de panza sau de hartie, si se pun in camara. Tava se introduce in cuptorul bine incins, unde se lasa 10 minute ca sa se distruga microorganismele (bacterii, mucegaiuri).


????????? Daca se taie felii sau intregi, se suprapun in 2-3 randuri cu spatii intre ele intr-o tava captusita cu hartie de ziar.


????????? Se procedeaza la fel ca si la zarzavatul ras.


????????? Deasemenea se pot usca si folosind alte surse de caldura precum caloriferul, soba de teracota si chiar la soare.


????????? Dupa ce s-au uscat foarte bine, zarzavaturile se pun in saculete din tifon, atarnate de un cui, intr-un loc uscat.


????????? Inainte de intrebuintare, zarzavatul se spala bine cu apa calduta de zaharul care s-a caramelizat pe suprafata lui; altfel, supa de carne se va inchide mult la culoare.


????????? Ciupercile si ardeii se pot pune la uscat uscati insirati pe o ata si agatati undeva la soare ori intr-o incapere aerisita, timp de doua saptamani.


????????? Inainte de utilizare, rehidratati legumele cu apa calda, sau adaugati-le ca atare la unele preparate. Pentru pastrare puteti folosi saculeti din panza ori din hartie.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.