Consens total presedinte – premier in problema nationala

Consens total presedinte – premier in problema nationala

0 113

De mult presedintele tarii si primul ministru nu au mai avut o pozitie comuna intr-o problema. Dar se pare ca integritatea tarii nu este coborata de cei doi in mocirla disputei politice. Ambii au declarat cu fermitate ca referendumul organizat de Consiliul National Secuiesc este ilegal.


Presedintele considera ca atata timp cat maghiarii vor sa faca niste teste, acestea pot fi luate ca atare, dar orice incercare de valorificare a testelor va fi sanctionata conform legii. Declaratia a fost facuta tocmai la intalnirea cu Presedintele ungar L?szl? S?lyom, aflat intr-o vizita oficiala in Romania (acum se leaga de ce CNS a ales aceste zile pentru referendum; prezenta sefului statului ungar a dat un plus greutate votului)


“Referendumul pentru autonomie teritoriala este ilegal.” „Pot sa va spun ca atat timp cat va ramane o testare a vointei populatiei, putem spune ca este ce se afirma. Dar cand cei care astazi fac teste – nu intelegem foarte bine, cu rabdarea statului roman, cu Constitutia, ce testeaza dansii – in momentul in care incearca sa valorifice rezultatul acestui asa-zis test sau referendum ilegal, statul roman va aplica fara ezitare Constitutia si legile statului, iar responsabilitatea va apartine celor care acum realizeaza un act neconstitutional, pe teritoriul unui stat national, unitar, indivizibil si, sa nu uitati, un stat suveran”, a declarat seful statului.


Si premierul s-a aratat ferm in problema nationala. „In legatura cu referendumul care a avut loc duminica, ?n diferite localitati din Transilvania, punctul nostru de vedere este foarte clar: este o actiune care contravine ordinii constitutionale din Romania“, a afirmat? premierul Tariceanu, la finalul sedintei Biroului Politic Central al PNL, sedinta in care s-a adoptat si o rezolutie prin care referndumul este declarat anticonstitutional si s-a cerut Ministerului Administratiei si Internelor sa se autosesizeze. Si surpriza de aici vine: Ministrul Blaga, al Administratiei si Internelor nu se va autosesiza. El zice ca referendumul este legal. Pardon? Nu scrie? la inceputul constitutiei ca Romania este stat indivizibil si unitar?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.