Consens putere opozitie privind votul uninominal

Consens putere opozitie privind votul uninominal

0 112

In cadrul consultarilor de la Cotroceni cu Traian Basescu privind votul uninominal, PSD a ajuns la un consens cu Presedintele, a anuntat intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PSD Victor Ponta.


Dupa cum a declarat Ponta, delegatia social-democrata a prezentat la intalnirea de la Cotroceni propriul proiect de lege privind votul uninominal pentru alegerile parlamentare, proiect ce ar fi fost pe placul lui Traian Basescu.


?“Din discutia cu presedintele am inteles, si speram sa nu fi inteles gresit, ca domnia sa doreste sa sprijine aceasta modificare de fond a modului in care se aleg reprezentantii poporului in Parlament”, a afirmat vicepresedintele PSD.
El si-a exprimat speranta ca seful statului sa nu se razgandeasca in privinta acestui sistem de vot si sa revina la parerile de anul trecut, cand, la Scoala de vara a TSD a spus ca votul uninominal este o “solutie demagogica”.


Dupa cum a precizat Ponta, PSD a depus in Parlament o initiativa legislativa privind votul uninominal inca din 2005, dar aceasta nu a fost agreata de colegii parlamentari.


Victor Ponta a precizat ca PSD va sustine un sistem de vot care sa fie “cat mai simplu, mai clar si mai ieftin si care sa incerce sa ii reprezinte cat mai bine pe toti romanii”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.