ConQUIZtadorii maghiari descaleca in Ardeal

ConQUIZtadorii maghiari
descaleca in Ardeal

0 61

D.D.Rujan
UNUL DINTRE CEI MAI ACTIVI blogeri pe Internet este fostul prim ministru Adrian Nastase. Recent, acesta atragea atentia ca in vreme ce toata „lumea buna” din Romania era ocupata cu Reuniunea NATO de la Bucuresti (cine cu cine si cea a mai vorbit etc.), asa cum am remarcat si noi, cativa reprezentanti ai UDMR au pus-o de o Consfatuire la Sovata! Si in vreme ce la Bucuresti se discuta despre securitatea si unitatea Europei, UDMR-istii in frunte cu Marko Bela, dar si cu participare internationala din Parlamentul European (ori de pe la diverse ONG-uri intretinute de guvernul maghiar), se ocupau de cu totul altceva.
NOUA GASELNITA MAGHIARA este „Politica de dezvoltare regionala”, iar regiunile sunt ori ETNICE, ori TRANSFRONTALIERE, toate inv?rtindu-se, practic, ?n bazinul a ceea ce a fost c?ndva Ungaria Mare.
IN SPIRITUL ACESTEI IDEI circula pe Internet un joc frecventat si de multi tineri din Romania, fie maghiari, fie romani. Este vorba de ConQUIZtador, un joc subtil, creat la Budapesta in 2002, introdus apoi in Romania de o firma din Cluj Napoca, dar dupa ce a fost prelucrat in spiritul „dezvoltarii regionale” de catre Budapesta.
Pentru ca pe cei de la PRO TV nu ii intereseaza decat banii incasati pe reclama (sau mai stii?), publicitatea este superrezolvata.
CEEA CE ESTE INTERESANT, harta Romaniei, inclusa in acest joc, este impartita in 15 regiuni, adica exact propunerea de „regionalizare” facuta de echipa de europarlamentari UDMR la Bruxelles!! Adrian Nastase nu crede in coincidente. Si are dreptate! Cei care au proiectat jocul vor sa induca tinerilor din Romania deprinderea, inca de pe bancile scolii, cu un alt DECUPAJ ADMINISTRATIV. Altfel zis, in politica internationala viitorul se construieste azi, iar UDMR stie tactica pasilor marunti.
ConQUIZtador este destinat, evident, amprentarii mentalului, astfel incat generatia care va deveni matura in 10-15 ani sa accepte faramitarea Romaniei, sub pretextul regionalizarii, ca pe ceva firesc, de care stiu de mult.
EVIDENT ca asemenea intentii experimentate si in agresivul scenariu iugoslav cu stiutele consecinte, sunt rezultatul unor strategii pe termen lung a subconstientului necontrolabil, prin forta de penetrare a politicii virtuale. Astfel de tehnici de o remarcabila finete si eficienta, sunt sustinute si de o campanie de promovare la fel de agresiva impotriva oricaror abordari pe temeiuri rationale, care incearca sa deschida calea spre decriptarea unor astfel de mecanisme psihologice subterane.
INCA DE LA GOEBBELS se stiu slogane repetate obsesiv, care din minciuna devin realitate, iar atunci cand vrei sa controlezi total un fenomen, pe de o parte il evidentiezi ca o „realitate” normala, iar pe de alta parte, abati atentia celorlalti de la subiectul respectiv, atacandu-i pe sustinatorii lui.
DACA FENOMENUL este sesizat, firesc ar fi sa se insiste asupra relevantelor mincinoase ascunse sub poleiala virtualului. Dar cand stim, de exemplu, cu cata superficialitate, prostie sau rea intentie (ori chiar posibila coruptie!), consilierii mureseni (atat de la Primarie, cat si din Consiliul judetean) au votat denumiri de strazi ce batjocoresc, prin semnificatie si adevaruri istorice, tocmai romanismul si pe romani, nimic nu ne mai surprinde…

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.