Congresul PSD, un maxim pe criză politică actuală – totuși în februarie

Congresul PSD, un maxim pe criză politică actuală – totuși în februarie

0 63

Ciolacu: Luni decidem data; săptămâna viitoare anunț și dacă voi candida la șefia PSD

Gabriela Firea a solicitat, duminică, organizației naționale a PSD reprezentată de Marcel Ciolacu și Paul Sătnescu, să stabilească data Congresului Partidului Social Democrat pe 29 februarie, scrie Mediafax. Totodată, primarul Capitalei a cerut celor prezenți la conferință să-l susțină pe Ciolacu la șefia PSD.

„Consider că amânarea sine die a unui Congres ne face rău. Să propunem organizației naționale a PSD să stabilim o dată certă pentru Congres. Sunteți de acord să propunem conducerii naționale a PSD data, care a mai fost vehiculată în spațiul public, data de 29 februarie pentru organizarea Congresului PSD?”, a întrebat Gabriela Firea, duminică, în cadrul conferinței PSD București.
Membrii filialei PSD București prezenți în sală au aprobat propunerea Gabrielei Firea

Gabriela Firea

„Vă propun, dragi colegi, ca astăzi în cadrul să-l susținem pe domnul Marcel Ciolacu în funcția de președinte al Partidului Social Democrat”, a mai adăugat Gabriela Firea.
În cadrul Conferinței PSD București urmează să fie stabilită delegația care va participa la Congresul PSD.

Ciolacu: Luni decidem data Congresului, iar săptămâna viitoare anunț dacă voi candida la șefia PSD
Marcel Ciolacu a răspuns că PSD va decide luni data pentru Congresul partidului, după consultările cu membrii organizației naționale. Liderul social-democrat a mai afirmat că tot în cursul săptămânii viitoare va lua o decizie în privința candidaturii pentru șefia PSD.
„Am un defect: nu pot să fiu mincinos. Am aflat de propunerea pe care avea să o facă doamna Firea acum câteva minute în birou. Este normal ca mă o onorează și mă obligă. Este normal sa încep să discut cu colegii mei și să luăm o decizie.

Vreau luni să decidem data Congresului. Nu aș fi candidat fără susținerea celei mai puternice organizații. Era exclusă oricum orice candidatură la orice Congreș dacă nu aveam susținerea voastră”, a transmis Marcel Ciolacu, duminică, în cadrul Conferinței PSD București.

Liderul interimar al PSD a mai precizat că în cursul săptămânii va lua o decizie în privința candidaturii la șefia PSD în cadrul Congresului.
„Nu vreau să fac aceleași greșeli pe care le-au făcut alții. Cu certitudine săptămâna viitoare voi face acest anunț, dacă voi întra în această cursă. Vreau să găsim formula de echipă cea mai bună, astfel încât în următoarele două bătălii electorale PSD nu doar să între în turul doi, ci să câștige alegerile”, a mai spus Ciolacu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.