Congresul liberalilor Un semnal de schimbare politica?

Congresul liberalilor
Un semnal de schimbare politica?

0 179

Pe agenda Congresului liberalilor, s-au introdus mai multe puncte la ordinea de zi, acesta se va desfasura pe durata a doua zile.
In prima zi a congresului, liberalii vor vota noul statut al partidului care introduce functia de prim-vicepresedinte si vor reface structura Biroul Politic al PNL.
Un element de noutate, din Biroul Politic Central vor face parte si opt membri din cele opt filiale ale PNL care au avut rezultate bune la ultimele alegeri parlamentare: Giurgiu, Calarasi, Hunedoara, Botosani, Valcea, Ilfov, Teleorman si Bacau.
Biroul Politic, pe langa cei opt membrii desemnati de filiale, va fi compus din:
• presedinte,
• prim-vicepresedinte,
• 14 vicepresedinti
• 15 de membri.
Alaturi de acestia, din Birou mai fac parte fostii presedinti ai partidului si presedintele fondator al PNL din 1990.
Tot in prima zi a congresului se va vota pentru alegerea presedintelui si a prim-vicepresedintelui PNL.

Candidati la locul doi in PNL
Practic sistemul dupa care va functiona „electiunea” viitorilor sefi liberali se aseaza dupa principiul invingatorul ia totul.
Pentru functia de prim vicepresedinte s-au inscris patru candidati. Din partea taberei lui Crin Antonescu va candida un singur liberal in persoana lui Ludovic Orban. In ceea ce priveste tabara lui Calin Popescu Tariceanu, aceasta ofera trei oameni disponibili pentru functia celui de-al doilea om in PNL: Marian Petrache, Teodor Atanasiu si Romeo Stavarache.
Brasoveanul Aristotel Cancescu, sustinator, pana joi seara, al taberei lui Crin Antonescu, va candidat pentru o functie de vicepresedinte. In principu Cancescu ar avea nevoie de aceasta functie pentru a contrabalansa si egala pozitia politica a „concurentilor”. Atat G. Scripcaru cat si C. Nita sunt vicepresedinti la nivel national la PD-L, respectiv PSD.
In ceea de-aconcurentilor doua zi a congresului sunt programate alegerea membriilor Biroului Politic si desemnarea candidatilor pentru Parlamentul European. Este posibil ca tot in ziua a doua a Congresului se fie desemnata si persoana care va candidat din partea PNL la presedintia Romaniei. Pentru aceasta candidatura sunt, pana in aceast moment doar doua persoane care si-au facut cunoscuta intentia: Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu.
Cum era si normal „sefii” din fiecare tabara in parte au negociat cu liderii de filiale care trimit la Bucuresti cei peste 1.400 de delegati care aleg astazi noul sef al PNL. In ciuda sprijinului promis, sefii de filiale nu au control absolut asupra delegatiilor. Din surse din interiorul delegatiei, poate cea mai disciplinata dintre tabere, cea de la Brasov, va primi semnalul final pentru „orientarea votului”, inainte de declansarea procedurii de vot.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.