Conflictul de la Bod are parfum de Liliac

Conflictul de la Bod are parfum de Liliac

0 279

Scandalul administrativ de la Primaria Bod are acum parafa oficiala. Incidentul a izbucnit in urma cu o luna cand primarul Claudiu Liliac o dadea afara pe secretara institutiei, Mirela Schiopu, pe motiv ca aceasta din urma nu ar poseda studiile juridice si administrative necesare pentru ocuparea postului. Instiintata despre diferendul de la Bod, Institutia Prefectului Brasov a trimis in inspectie Corpul de control. O structura foarte ocupata in ultima vreme, din moment ce inspectorii documenteaza si scandalul de la Primaria Ghimbav, unde diferendul dintre primarul Toma Dorel si secretarul Dan Szinatovici a degenerat in faza amenintarilor cu moartea. Cand va pacifica situatia de la Ghimbav, Corpul de control al Prefectului se va deplasa la Sambata, unde a fost importat de curand modelul gilcevei dintre primar si secretar.
Si la Bod lucrurile au avansat. Edilul Claudiu Liliac i-a facut secretarei Mirela Schiopu plangere penala, pe motiv ca femeia ar fi falsificat o stampila cu inscrisul „Se aproba primar” si ca ar fi parafat cu ea cateva acte, in numele primarului. Schiopu se apara spunand ca primarul Liliac ar fi impiedicat inventarierea biroului ei dupa ce i-l sigilase in prealabil. Femeia banuieste chiar ca stampila falsa ar fi fost fabricata de catre primar. Prefectura Brasov ii da dreptate functionarei, considerand ca masurile luate de primar impotriva ei sunt abuzive.
Edilul Liliac nu este in conflict doar cu secretara Primariei. La Bod, fostul primar Paul Cernat, impreuna cu mai multi consilieri locali, au initiat de la inceputul anului o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului, caruia i se reproseaza lipsa oricarei implicari in vreun proiect in interesul comunei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.