Conflictele de munca la Nitroporos Fagaras continua

Conflictele de munca la Nitroporos Fagaras continua

0 503

Muncitorii vor sa declanseze conflictul colectiv de munca si este posibila chiar o greva generala. Angajatii recurg la aceasta masura ca raspuns la la indiferenta conducerii societatii, dupa ce contractul colectiv de munca a expirat la 1 iulie. Intre timp, 13 muncitori au dat compania in judecata iar o prima sentinta obliga societatea sa reangajeze personalul disponibilizat

Muncitorii vor sa declanseze conflictul colectiv de munca si este posibila chiar o greva generala. Angajatii recurg la aceasta masura ca raspuns la la indiferenta conducerii societatii, dupa ce contractul colectiv de munca a expirat la 1 iulie. Intre timp, 13 muncitori au dat compania in judecata iar o prima sentinta obliga societatea sa reangajeze personalul disponibilizat si sa-i plateasca salariile inclusiv pe perioada cat sindicalistii au stat fara serviciu.

Legea spune ca inainte cu 45 de zile de expirarea contractului colectiv de munca, trebuie incepute negocierile pentru cel nou. Daca totusi nu se intampla asa, legiuitorul lasa o portita si spune ca negocierile se incep in 10 zile de la data la care Sindicatul notifica angajatorul. Presedintele Sindicatului sutine ca societatea a fost notificata la data de 20 mai, dar nu a dat niciun semn ca e dispusa sa inceapa negocierile. Prin urmare se fac demersuri pentru deschiderea conflictului colectiv de munca, spune Lucian Cupu – lider de sindicat Nitramonia Rompiro Fagaras.

In acelasi timp un lider de sectie de la Nitroporos, concediat in ianuarie 2015, este primul din cei 13 angajati care au dat compania in judecata si care a castigat in instanta la Tribunalul Brasov anularea deciziei de concediere.nitramonia2

Sentinta este executorie chiar daca va fi atacata ulterior. Angajatul a chemat in judecata societatea la data de 9 februarie si face parte din lotul celor 13 oameni concediati atunci. Toti au dat societatea in judecata, printre care liderul de sindicat Lucian Cupu, vicepresedintele sau secretarul Sindicatului.Ceilalti sindicalisti asteapta la aceasta ora hotararile instantei in ce ii priveste pe ei.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.