Conflict spontan cu repetitie la IAR Ghimbav

Conflict spontan cu repetitie la IAR Ghimbav

0 534

Aproximativ 180 de muncitori au refuzat sa intre la lucru ieri dimineata si s-au strans in fata portii uzinei pentru a trage din nou un semnal de alarma. Oamenii se simt nedreptatiti de legislatia care blocheaza angajarile, orele suplimentare si cresterile salariale

Aproximativ 180 de muncitori au refuzat sa intre la lucru ieri dimineata si s-au strans in fata portii uzinei pentru a trage din nou un semnal de alarma. Oamenii se simt nedreptatiti de legislatia care blocheaza angajarile, orele suplimentare si cresterile salariale.
Angajatii de la IAR sunt nemultumiti ca in Legea bugetului de stat s-a plafonat fondul de salarii si nu pot sa isi negocieze salariile peste indicele de inflatie, in contextul in care volumul de munca a crescut, spune Suba Arpad – liderul sindicalistilor de la IAR Ghimbav. Actiunea este o continuare a protestului spontan din 3 iar2septembrie care nu a avut rezultatul scontat.
Desi sindicalistii au purtat discutii la Guvern proiectul de lege care trebuia promovat s-a blocat intr-un birou din stufoasa birocratie centrala, desi sindicalistii au fost cei care au gasit o solutie prin care acest act normativ sa fie modificat printr-o initiativa legislativa a Ministerului Economiei.
Oamenii sunt hotarati sa continue protestele, pe care le considera absolut legale.
IAR Ghimbav are peste 300 de angajati, are profit, nu primeste ajutor de stat si nu are datorii. Chiar si asa, din pricina birocratiei si a legilor strambe, salariile angajatilor nu cresc.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.