Conflict interetnic la Racos

Conflict interetnic la Racos

0 117

Sambata, pe la orele 16,00, intr-un local din Racos a izbucnit un scandal intre un grup de tigani si un alt grup normal de consumatori. In urma bataliei, patru persoane au ajuns la spital. Drept care in centrul comunei s-au adunat circa 100 de persoane care au cerut autoritatilor, in mod imperativ, sa ia masuri aspre impotriva tiganilor, care, din ce in ce mai mult, tulbura ordinea societatii locale. Au sosit politisti si jandarmi la fata locului si atmosfera s-a mai linistit, spre miez de noapte. Dar mai bine sa va redau cate ceva din declaratiile purtatorilor de cuvant ai autoritatilor.

„Marcel D., in varsta de 22 de ani, Nicolae D., 29 de ani, Viorel D., 34 de ani, si Tudor L., 39 de ani, dupa ce au consumat bauturi alcoolice impreuna cu Ioan A., 30 de ani, Nicolae P., 54 de ani, Incze L., 21 de ani, si Incze L., 45 de ani, au inceput sa-i loveasca pe acestia cu pumnii si palmele, dupa care au parasit locul faptei. In urma loviturilor primite, cei patru localnici au avut nevoie de ingrijiri medicale, astfel ca la fata locului au venit mai multe masini ale Salvarii, care au transportat victimele la spital. Acestea, insa, nu au ramas internate. Doi dintre agresori sunt recidivisti. Au fost cautati la domiciliile lor, insa nu au fost gasiti, iar cercetarile continua. Patrule mixte formate din 15 politisti si 20 de jandarmi actioneaza pentru solutionarea acestui caz si pentru mentinerea ordinii si sigurantei civice in comuna”, arata Liviu Constantin Naghi, purtatorul de cuvant al IJP Brasov.

„Pe fondul repetarii unor fapte de acest gen, al unor disensiuni acumulate in timp, evenimentul a produs indignarea comunitatii, aproximativ 100 de persoane iesind in strada si cerand vehement autoritatilor sa ia masurile necesare pentru a se instaura o stare de normalitate. Pentru a preveni escaladarea violentelor si degenerarea intr-un conflict interetnic intre romani si maghiari pe de-o parte si rromi, au fost constituite echipe mixte de jandarmi, politisti si politisti comunitari, care au patrulat in localitate. Prin dialog cu cetatenii si autoritatile locale, jandarmii au reusit sa previna escaladarea conflictului. Situatia din localitate va fi monitorizata in zilele ce urmeaza. Vor fi prezente permanent efective ale fortelor de ordine”, spune si locotenent-colonelul, Petru Dan Strauti, purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi „Burebista” Brasov.
Sunt persoane care ma critica atunci cand ma ridic impotriva faptelor deranjante si antisociale ale acestei etnii colorate de soarele Asiei. Ii intreb pe acestia: ce fac ei cand vecinul le tot scapa, la fiecare intalnire pe casa scarilor, in fata usii liftului, cate una dupa ceafa?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.