Confiscare de bani

Confiscare de bani

0 59

Este vorba de o masura luata de autoritatile orasului elvetian Geneva in ce priveste banii gasiti asupra cersetorilor imigranti. Si se stie cam care sunt acestia, in majoritate, prin tarile apusene ale Europei.
La sfarsitul lui ianuarie 2008 autoritatile geneveze au interzis cersitul pe strazile orasului, insa cersetorii au continuat sa-si exercite “meseria”, sfidand legea. Asa ca politistii elvetieni, odata cu verificarea pasapoartelor si amendarea de rigoare, confisca si banii, asta ca un acont la amenda ce urmeaza sa fie aplicata.
Poate nu as fi bagat in seama acest lucru, daca nu mi-as fi amintit cati cersetori intalnim zilnic pe strazile si pietele brasovene, ca, de altfel, in toata tara. Mai ales gandindu-ma ca cersitul in Romania este interzis prin lege, dar tolerat de autoritati.
Oare edilii brasoveni nu ar putea proceda la fel cum au facut-o colegii lor genevezi? Ar fi o actiune cu dublu efect: s-ar strange bani la bugetul local, caci amendandu-i pe cersetori, acestia oricum nu prea domiciliaza unde scrie prin acte si nu platesc amenzile, iar in al doilea rand i-ar descuraja pe cersetori in a mai apela la mila (nemeritata) a cetatenilor, apucandu-se, in sfarsit, de treburi si munca cinstite.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.