Configuratia eventualului guvern Klaus Johannis

Configuratia eventualului guvern Klaus Johannis

0 59

Dupa semnarea acordului de la Timisoara, Crin Antonescu, presedintele PNL, a declarat: “Guvernul va fi jumatate PSD, jumatate PNL-UDMR, aceasta in raport de reprezentarea in Parlament
Presedintele PNL sustine ca, pana sambata sau duminica, liderii social-democrati, liberalii si propunerea de premier Klaus Johannis vor discuta structura viitorului guvern, nu insa si numele ministrilor. Acestea vor urma dupa eventuala alegere ca presedinte a lui Mircea Geoana, pe 6 decembrie.
„Nu s-a facut o discutie intre mine, domnul Geoana si domnul Johannis pe structura guvernului. Vom incepe nu stiu daca pana sambata sau duminica pe structura guvernului, numarul de ministere, daca trebuie sa le reducem sau nu, si dupa aceea, formatiunile politice, ponderile”, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.
Antonescu a recunoscut ca guvernul ar putea fi format din jumatate ministri PSD, jumatate liberali si maghiari. „De principiu pe impartirea proportionala, ponderea cam asta e: e undeva la jumatate, PSD pe de o parte, PNL plus UDMR pe de alta parte. In linii mari cam asta e”.

Intr-un interviu dat aseara unui post tv central, candidatul PSD la presedintie, Mircea Geoana, a reafirmat ca Johannis va avea ultimul cuvant in privinta alegerii ministrilor.
„Va primi o lista de ministri si are un cuvant de spus si un veto. Acest lucru l-am convenit acum doua luni de zile, am avut atunci o discutie la mine in birou, cand am convenit prima masura, independenta primului ministru. Nu mai vreau sa fim in postura domnului Boc, care a fost strivit de domnul Basescu. Impreuna cu domnul Crin Antonescu am convenit ca vom avea obligatia de a da oamenii cei mai competenti si cu reputatia cea mai solida.”

In acelasi interviu, eventual viitorul premier Johannis a vorbit si despre planurile sale de guvernare.
„Cred ca cota unica va fi mentinuta multa vreme. Frecventa acestor modificari in legislatia fiscala sperie investitorii”, a declarat primarul Sibiului.
Acesta a spus ca este la curent cu starea economiei.
„Cred ca stiu suficient de mult ca sa stiu cu ce vom avea de-a face. Nu vin de undeva din afara. Eu sunt primarul Sibiului. Evident ca nu am toate datele si departe de a avea toate raspunsurile. Le voi avea atunci cand voi ajunge la guvern. E un motiv in plus pentru care nu ne-am apucat sa cream scenarii de tip program de guvernare. Noi am format aceasta echipa pentru a guverna Romania intr-un mod optimist. Atunci cand vom avea toate datele vom veni cu un program de guvernare care ne arata toate solutiile”, a precizat Johannis

Oricum ai lua declaratiile celor trei, de sus in jos, de jos in sus sau in diagonala, acestea par asezate pe baze solid rationale si fara precipitatii. Probabil un semn de bun augur, comparand cu bazaconiile scuipate de adversarii portocalii dintr-o cusca fara iesire decat spre groapa cu zoaie. Nu comentez mai mult, va las pe dumneavoastra sa alegeti peste patru zile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.