Conferinta internationala de matematica la Brasov

Conferinta internationala de matematica la Brasov

0 73

Renumiti cercetatori si matematicieni s-au reunit la Brasov, unde in aceste zile are loc conferinta internaionala? de matematica „Riemannian Geometry and Applications”.


?


In memoriam Radu Rosca


Universitatea din Bucuresti, impreuna cu Universitatea „Transilvania” din Brasov si Academia Romana organizeaza la Brasov, in perioada 21-25 iunie 2007, conferinta internationala „Geometrie Riemanniana si Aplicatii”.


Reuniunea, la care participa matematicieni renumiti din Belgia, Franta, Germania, Japonia, Spania, S.U.A., Turcia, Ucraina si Romania, este dedicata omagierii memoriei acad.prof.dr. Radu Rosca, personalitate stiintifica de ampla recunoastere internationala.


Domeniile ce vor fi abordate traverseaza spatiile geometriei varietatilor riemanniene si pseudo-riemanniene, teoria subvarietatilor, geometriei complexe, geometriei Finsler, Lagrange si Hamilton si aplicatii in alte domenii ale stiintei.


?


Scopul manifestarii


Organizatorii vizeaza ca prin aceasta reuniune de anvergura a marilor matematicieni sa contribuie la cresterea vizibilitatii internationale a cercetarii romanesti in geometria riemanniana si conturarea unor parteneriate cu universitati de prestigiu din Europa, Japonia si S.U.A. in vederea propunerii unor proiecte internationale de anvergura in privinta cercetarii stiintifice.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.