Conditii speciale pentru animalele de la Zoo Noua

Conditii speciale pentru animalele de la Zoo Noua

0 705

Pentru ca animelele sa depaseasca mai bine iarna, administratorii parcului zoologic au luat masuri speciale. Custi inchise sau incalzite si o hrana mai bogata in proteine sunt tratatiile de care se bucura in aceasta perioada locatarii gradinii zoologice

Cum temperaturile au scazut in ultimele zile, multe din animale cazate la Gradina Zoologica sunt din ce in ce mai scumpe la vedere. Doar cele obisnuite cu ierni grele mai ies din adaposturi. Pentru ca animelele sa depaseasca mai bine iarna, administratorii parcului zoologic au luat masuri speciale. Custi inchise sau incalzite si o hrana mai bogata in proteine sunt tratatiile de care se bucura in aceasta perioada locatarii gradinii zoologice.
Poate cei mai relaxati locatari ai gradinii zoologice din Brasov sunt in aceste zile geroase cei sase tigri siberieni. Deloc deranjati de temperaturile negative, felinele se intind si zac pe zapada cat e ziua de lunga. zoo vulpeLeii, in schimb, s-au inghesuit in adapost unde angajatii gradinii zoo le-au asternut paie. Maimutele, mari iubitoare de caldura, stau mai tot timpul in adaposturile incalzite la peste 20 de grade celsius. Nici jaguarul nu se prea lasa vazut in aceste zile.
Desi stau de ani buni in captivitate, ursii au incercat sa-si incropeasca un barlog 08.23 chiar daca nu vor hiberna nici iarna asta. Hrana imbogatita si permanenta, mai ales pe timp de iarna, nu-i mai trimite la culcus pentru cateva luni, asa cum fac confratii lor din paduri.
Si pentru pasari ingrijitorii incearca sa creeze conditii cat mai bune. In fiecare dimineata le sparg gheata care se formeaza iar in custi le pun straturi consistente de paie. In perioadele reci, animalele de la Gradina Zoologica vor beneficia in continuare de ingrijiri sporite, hrana mai bogata si caldura pentru cele sensibile la frig.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.