Concursul International de Teatru

Concursul International de Teatru

0 56

Cel mai vechi festival international de teatru din Romania, Concursul International de Teatru „Atelier”, va avea loc anul acesta in perioada 15-22 iunie. Dupa ce de la initierea sa in 1992, festivalul s-a desfasurat timp de 13 editii la Sfantu Gheorghe si la Sighisoara, anul acesta, la Baia Mare, vor fi prezentate spectacole ale unor trupe din Franta, Ungaria, Japonia, Anglia si Romania. Potrivit celor doi organizatori ai evenimentului, Teatrul Municipal Baia Mare si Fundatia Liga pentru Teatru, anul acesta vor fi invitate spectacole care sa prezinte modalitati noi, originale, de creatie si care experimenteaza forme noi de expresie teatrala.
In prima zi a festivalului, pe 15 iunie, va fi pusa pe scena piesa „Vis. Toamna”, regizata de Radu Afrim si prezentata de Teatrul Clasic „Ion Slavici” din Arad, aceasta fiind urmata de „Working Class Hero”, spectacol realizat de coregraful Oleg Soulimenko din Austria. Pe 16 iunie vor prezenta spectacole ETA Ermin Movement Theatre din Londra, Teatrul Municipal din Baia Mare si Fundatia ACCUMM din Bucuresti. Printre ceilalti participanti se mai numara Teatrul 74 din Targu Mures, teatrul Moricz Zsigmond din Nyiregyhaza (Ungaria), Teatrul Act din Bucuresti sau Compania Koto-Otsubo-Butoh din Tokio.
Festivalul se va incheia in seara zilei de 22 iunie cu Gala de decernare a premiilor.
Festivalul International de Teatru „Atelier” s-a desfasurat, timp de 13 editii, la Sfantu Gheorghe si la Sighisoara, de la initierea sa in 1992.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.