Concurs „Scoala Europeana”

Concurs „Scoala Europeana”

0 127

Ministerul Educatiei organizeaza un concurs pentru acordarea certificatului de „Scoala Europeana”. La competitie pot participa toate unitatile de invatamant preuniversitar care au fost sau sunt implicate in activitati sau proiecte de cooperare europeana.


Concursul este organizat pentru a sprijini eforturile Romaniei de integrare in Uniunea Europeana, conform datelor furnizate de pagina electronica a MEdC.


Competitia „Scoala Europeana” este deschisa scolilor care au fost sau sunt implicate in activitati sau proiecte de cooperare europeana, iar aceste activitati pot fi legate de institutie, in ansamblu, fie personalul didactic sau elevii, individual sau in echipe.


Odata obtinut, certificatul este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa concureze din nou pentru a-l obtine.


?


Procedurile de selectie


In ceea ce priveste procedurile de selectie, vor fi evaluate integrarea activitatilor de cooperare europeana in programul curent al scolii, varietatea grupelor de varsta ale elevilor implicati in activitati, asigurarea egalitatii de sanse si varietatea disciplinelor de studiu implicate.


De asemenea, activitatile de cooperare europeana, cum ar fi programele institutionale si parteneriatele bilaterale, trebuie sa fie constante si de lunga durata. Scolile trebuie sa dovedeasca ca au o buna strategie de implementare si evaluare, dar si de valorizare a informatiilor si cerintelor UE.


Profesorii trebuie sa prezinte, cu argumente, dimensiunea europeana in cultura organizationala a scolii.


Scolile trebuie sa isi depuna candidatura pana la 1 martie, iar dosarul trebuie sa contina formularul de candidatura completat, un portofoliu ilustrativ precum si avizul inspectorului pentru gestionarea programelor comunitare si problematicii de integrare europeana. Evaluarile se vor face in perioada martie-aprilie, iar in mai scolile vor fi premiate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.