Concurs pentru inspectori scolari

Concurs pentru inspectori scolari

0 121

?


Intre 19 februarie si 2 martie, la Brasov, se va desfasura concursul organizat de Inspectoratul Scolar Brasov pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari. S-au inscris 25 de candidati pe 19 locuri. Au fost scoase la concurs: 2 posturi de inspector scolar pentru invatamintul preprimar, 2 posturi – pentru invatamintul primar, 2 posturi – pentru managementul resurselor umane, 1 post – pentru limba maghiara si minoritatea maghiara, 1 post – pentru limbi moderne, 1 post – pentru chimie, 1 post – pentru discipline tehnice si formarea adultilor, 1 post – pentru arte, 1 post – pentru educatie fizica si sport, 1 post – pentru perfectionare si formare continua, 1 post – pentru discipline socio-umane si invatamint special, 1 post – pentru fizica, 1 post – pentru programe de cooperare si integrare europeana, 1 post – pentru limba si literatura romana, 1 post – pentru matematica, 1 post – pentru activitatea educativa formala si nonformala.


Cea mai mare concurenta este la invatamintul primar, unde sint 4 candidati pe doua posturi, la disciplinele tehnice – 2 candidati pe un post, la perfectionare si formare continua – 2 candidati pe un post si la activitatea educativa formala si nonformala – 2 candidati pe un post.


Concursul propriu-zis se desfasoara intre 19 februarie si 2 martie si cuprinde cinci probe obligatorii: evaluarea curriculum-ului vitae, aprecierea recomandarii Consiliului de Administratie, inspectia speciala la clasa, proba practica (asistenta la ora, analiza lectiei, intocmirea procesului verbal de inspectie) si interviu. Prin interviu se testeaza cunostintele de legislatie scolara si management educational ale candidatilor, prin sustinerea unui test-grila folosind calculatorul. Interviul in fata comisiei verifica cunostintele din domeniul specific functiei pentru care candideaza concurentul, prin intrebari si analize de risc. De asemenea, candidatul va prezenta si o proiectie manageriala pe directiile prioritare de dezvoltare ale disciplinei/ domeniului ale caror activitati doreste sa le coordoneze.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.