Concurs National de Competente in Silvicultura, la Brasov

Concurs National de Competente in Silvicultura, la Brasov

0 956

Vor dobori arbori, vor cepui lemne si vor taia busteni contra timp. Sunt cateva din probele Concursului National de Competente in Silvicultura, care se desfasoara zilele acestea la Brasov. 24 de elevi de la 6 licee cu traditie in silvicultura s-au inscris la competitia care echivaleaza cu o olimpiada

Vor dobori arbori, vor cepui lemne si vor taia busteni contra timp. Sunt cateva din probele Concursului National de Competente in Silvicultura, care se desfasoara zilele acestea la Brasov.

24 de elevi de la 6 licee cu traditie in silvicultura s-au inscris la competitia care echivaleaza cu o olimpiada pentru elevii de la liceele cu profil silvic. Editia din acest an inregistreaza si o premiera: o tanara din Mures va demonstra ca si fetele pot participa la astfel de competitii.

Concursul national de competente in silvicultura are loc in fiecare an intre colegiile silvice de traditie din tara. Dintre cele 6 scoli participante, 4 au o vechime de peste 100 de ani.

Potrivit lui Stefan Aranyosi, director Grup Scolar Silvic „dr. Nicolae Rucareanu”, este un concurs dedicat asa ziselor licee de traditie deoarecel in Romania exista peste 20 de licee de silvicultura insa aceste licee de traditie inseamna ca unele sunt de peste 120 de ani cum este liceul din Gurghiu, liceul din Branesti deci sunt la originea scolii silvice medii. forestier

Ieri a avut loc deschiderea oficiala a concursului insa de astazi elevii se vor intrece in mai multe probe.

Participantii sunt elevi de clasa a XI-a si a XII-a, toti baieti, cu o singura exceptie.

Organizatorii doresc ca tinerii sa fie cat mai bine pregatiti pentru viitoarele lor meserii.

Premiile sunt asigurate de firme de profil. Echipa care se va clasa pe primul loc va reprezenta Romania la concursul forestier european.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.