Concurs european de traduceri pentru liceeni

Concurs european de traduceri pentru liceeni

0 175

In luna mai, Comisia Europeana a lansat un concurs dedicat liceenilor de 17 ani, cu scopul de a oferi tinerilor din intreaga Europa posibilitatea de a avea o prima experienta in calitate de traducatori.


La concursul de traduceri, intitular “Juvenes Translatores” (tineri traducatori), s-au inscris deja un numar de 2.760 de elevi din 345 de scoli. Concursul este organizat de Directia Generala Traduceri (DGT) a Comisiei Europene si reprezinta unul dintre evenimentele organizate pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a Uniunii Europene, sarbatorita anul acesta.


?


Premiul: o excursie la Bruxelles


Elevii alesi de scolile lor vor fi invitati sa traduca un text scurt, iar evenimentul va avea loc in aceeasi zi – 14 noiembrie 2007 – in toate cele 27 de state membre. Chiar elevii vor fi cei care vor decide cu privire la limba sursa din care si limba tinta in care doresc sa traduca, alegand dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.


Traducerile lor vor fi evaluate de traducatori profesionisti din cadrul DGT. Autorii celor mai bune 27 de traduceri – cate unul din fiecare stat membru – vor castiga o excursie de doua zile la Bruxelles pentru laureat si un adult insotitor. Programul excursiei include o ceremonie de inchidere in cadrul careia castigatorii isi vor reprezenta scoala, iar Comisarul pentru multilingvism le va inmana un certificat de excelenta lingvistica.


?


Inscrieri pe Internet

Pentru acest concurs a fost creat si un site internet special – Juvenes Translatores – care este disponibil pentru inscrierea online si care ofera informatii detaliate cu privire la acest concurs: http://ec.europa.eu/ translatores. Scolile trebuie sa se inscrie pana la data de 15 iunie 2007. Fiecare scoala care doreste sa participe trebuie sa completeze un formular de inscriere electronic pe pagina web. In momentul inscrierii, scoala trebuie sa indice numele a maximum opt elevi care sa o reprezinte. De asemenea, scoala trebuie sa mentioneze pe formularul de inscriere combinatia de limbi aleasa de fiecare elev.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.