Concurs de pescuit pe Lacul din Noua

Concurs de pescuit pe Lacul din Noua

0 648

Vineri dimineata, intre orele 4:30 si 7:30, pasionatii de pescuit se vor putea intrece la prinderea de stiuci. Actiunea a fost declansata de inmultirea necontrolate a stiucilor; administratorii lacului impreuna cu Primaria Brasov s-au gandit ca cea mai buna solutie pentru a mai scapa de ele este sa organizeze un concurs pentru pescarii brasoveni

Vineri dimineata, intre orele 4:30 si 7:30, pasionatii de pescuit se vor putea intrece la prinderea de stiuci. Actiunea a fost declansata de inmultirea necontrolate a stiucilor; administratorii lacului impreuna cu Primaria Brasov s-au gandit ca cea mai buna solutie pentru a mai scapa de ele este sa organizeze un concurs pentru pescarii brasoveni.
Si cum orice concurs are si premii, pescarii vor putea lua acasa capturile, dar numai din specia de stiuca, iar la final, cel care va prinde cea mai mare stiuca va primi o recompensa de 200 de lei.
Motivul pentru care autoritatile vor sa scape de aceste exemplare este ca stiuca, un peste rapitor fara dusmani naturali, ameninta celelalte specii de pesti din lac.
In urma cu un an, administratia lacului a cumparat peste 2 tone de crap si caras, pentru a manca vegetatia din apa. Din investitia facuta, aproape ca nu a mai ramas nimic, si nu doar stiucile sunt de vina.
lac noua1
La fel de rapitori ca stiucile sunt persoanele de etnie rroma care vin noaptea si pescuiesc ilegal, in ciuda patrularii oamenilor legii in zona.
Ultimul exemplar de stiuca prins in lacul din Noua masura peste 1 metru lungime si avea o greutate de 11 kilograme. Reprezentantii lacului spun ca in apa mai exista vreo 10 crapi de aproximativ 20 kilograme fiecare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.