Concurs de eseuri si arta grafica „Elev in comunism“

Concurs de eseuri si arta grafica „Elev in comunism“

0 81

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania organizeaza concursul national de eseuri si arta grafica „Elev in comunism”.


Scopul proiectului este de a creste interesul copiilor si tinerilor pentru istoria recenta a Romaniei si a-i determina sa reflecteze asupra naturii regimului comunist din Romania. Stimuland cercetarea personala si creativitatea, proiectul isi propune sa dezvolte reflectia personala a copiilor si tinerilor asupra unei perioade istorice care marcheaza inca evolutia si dezvoltarea societatii romanesti.


Proiectul consta in lansarea a doua concursuri cu tema „Elev in comunism”, unul de eseuri si cel de-al doilea de arta grafica.


Pot participa la concurs elevii din clasele V-XII.


?


Concursul de eseuri


Participantii vor redacta un eseu pe tema „Elev in comunism”. Textul trebuie sa aiba o dimensiune cuprinsa intre 3 si maxim 5 pagini. Eseurile vor fi evaluate separat, dupa cum urmeaza: clasele V-VIII si clasele IX-XII. Juriul va fi format din experti ai IICCR si ai MECT. Toti elevii care vor trimite eseuri, cat si profesorii coordonatori implicati in proiect vor primi diplome de participare. Diplomele vor fi trimise scolilor participante prin posta, cu confirmare de primire, acestea urmand a fi distribuite de scoala diversilor participanti.


Eseurile castigatoare vor fi publicate de IICCR intr-un volum, care va fi distribuit unitatilor de invatamant din circuitul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.


O festivitate de premiere va fi organizata de IICCR la Bucuresti, unde toti castigatorii vor fi invitati.


?


Concursul de desen si alte forme de arta grafica


Participantii vor realiza desene (acuarela, creion, etc.), colaje, afise, grafica pe calculator, pe tema Elev in comunism.


Plansele trebuie sa aiba o dimensiune de minim A4 sau, in cazul celor realizate pe calculator, sa aiba o rezolutie de 240 DPI, necesara unei tipariri de calitate.


Pentru ambele sectiuni, data limita de predare a lucrarilor este 15 aprilie 2008. Acestea vor fi trimise, fie in varianta tiparita, prin posta, cu confirmare de primire, la OP 39, CP 50, Bucuresti, fie in varianta electronica la urmatoarea adresa e-mail: concurseseu@iiccr.ro . Emitentului i se va confirma automat primirea e-mailului sau.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.