Concluzii, după ce un tânăr a fost atacat de urs lângă Bunești...

Concluzii, după ce un tânăr a fost atacat de urs lângă Bunești : pe respectivul fond de vânătoare sunt de șase ori mai mulți urși decât ar trebui!

0 200

Un nou atac al ursului asupra omului a fost consemnat joi! Victima agresiunii ursului a fost un tânăr în vârstă de 26 de ani, care însoțea o turmă de oi, în pădurile din prejma comunei brașovene Bunești. În momentul în care oile traversau un pârâu au fost atacate de urs, iar tânărul a încercat să-l alunge cu o bâtă, moment în care animalul a tăbărât asupra tânărului, provocându-i multiple răni adânci pe spate, mâini și abdomen. Noroc cu câinii care erau în aproiere și au reușit să alunge ursul. Ciobanul a fost preluat și trimis la Tg. Mureș, unde este internat, aflându-se în stare stabilizată, după ce a pierdut mult sânge. După atac, ursul a dispărut în pădure, dar nu a fost localizat de jandarmi și pădurari, din cauza desimii tufișurilor, în această perioadă calendaristică. Se pare că este vorba despre o ursoaică tânără, care are și doi pui.
Consilierul local și purtător de cuvânt, Dănuț Spătaru, ne-a precizat că numărul urșilor din fondul de vânătoare al comunei, în suprafață de 12 mii de hectare, este de șase ori mai mare decât ar fi normal și că toate încercările de normalizare a situației, prin sesizări trimise instituțiilor abilitate, au rămas fără răspuns.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.