Concesionari fierbinti la Cold Mountain

Concesionari fierbinti la Cold Mountain

0 130

Un cotidian local dezvaluie, in editia de ieri, un matrapazlac al primarului din Cristian, Dragos Serafim, cu un teren situat in mirifica zona a Poienei Cristianului. Exact locatia in care producatorii Castelfilm turnau in toamna-iarna lui 2002 celebra pelicula americana „Cold Mountain”, cu Nicole Kidman si Jude Law in rolurile principale. Decorurile au fost stranse de mult, dar superproductia continua, intr-o regie din cea mai romaneasca, avandu-i in distributie pe primarul pomenit si pe fratele unui mare justitiar de prin partile noastre, Dumitru Puchianu. Caruia i se intampla sa aiba relatii de sange cu o manevra imobiliara saritoare in ochi taman acum cand exercita functia imaculata de membru al Comisiei de Cercetare a Abuzurilor si Coruptiei din Camerei Deputatilor.


Desi este vorba despre o zona deosebita – americanii n-ar fi ales-o ca loc de filmari daca n-ar fi fost asa – in care terenurile obisnuiesc sa coste 100 de euro metru patrat, fratele Puchianului a reusit sa ia in concesiune 10 hectare pentru 49 de ani, la un pret care ar desclesta de ras falcile cel mai zgribulite din Muntele Inghetat: 11 centi mp! Pe an!!!!


Chestionat despre lovitura imobiliara data de fratane-su, cu largul concurs concedent al primarului din zona, parlamentarul brasovean s-a aratat mirat de cat de dip (& gip) – ca sa transcriem fonetic din engleza – este bagata familia Puchianu in afacerile cu terenuri din zona Cristian. Bineinteles ca omul a avut si-o replica la indiscretia ziaristului, vorbind despre fratele concesionar: „Isi plateste redeventa la zi”.


Halal bun-platnic! Induiosator exemplu de corectitudine fiscala! Cu putina chiverniseala, si un prescolar ar fi in stare sa plateasca parlita aia de redeventa doar din alocatia pe care i-i da statul roman.


Mai interesant este felul in care sunt redescoperite proverbe vetuste romanesti sub decorurile de lemn ale platourilor americane. Zicala de 24 de karate cum ca „Muntii nostri aur poarta” este indexata cu valoarea imobiliara a peisajelor din Gold(en) Mountain.


Dar cel mai tare detaliu tine de ocupatia fratelui Puchianu, in afara celei de profitor al elanului concesionar al primarului Serafim. Omul e angajatul proprietarului stanei amenajate pe terenul concesionat. Probabil ca deputatul Puchianu nu se afla in relatii tocmai bune cu fratele, de vreme ce-l tine la oi in creierii muntilor in loc sa-i dea si lui un post la firma la dansul.


Daca adjunctul baciului prinde concesiuni asa profitabile, ce afaceri o face la Cristian ciobanul plin?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.