Concerte speciale la orga Bisericii Negre

Concerte speciale la orga Bisericii Negre

0 514

In 2 iunie incepe a 63-a stagiune a concertelor de orga la Biserica Neagra. Nu doar Orga Buchholz, ci si toate instrumentele din monument sunt incluse in eveniment. Orga restaurata de la Rupea va reproduce muzica secolului XV printr-un acordaj special. Prima intalnire cu muzica de orga din aceasta stagiune va avea loc marti, de la ora 18:00

In 2 iunie incepe a 63-a stagiune a concertelor de orga la Biserica Neagra. Nu doar Orga Buchholz, ci si toate instrumentele din monument sunt incluse in eveniment. Orga restaurata de la Rupea va reproduce muzica secolului XV printr-un acordaj special. Prima intalnire cu muzica de orga din aceasta stagiune va avea loc marti, de la ora 18:00.

Inceputul lunii iunie marcheaza, an de an, debutul stagiunii concertelor de orga la Biserica Neagra. Cea de-a 63-a stagiune estivala cuprinde un numar de 36 de concerte care se vor desfasura in perioada 2 iunie – 29 septembrie 2015.
In fiecare marti, in luna iunie si septembrie, si de trei ori pe saptamana in iulie si august: marti, joi si sambata, concertele de orga vor fi insotite de un impuls spiritual, specific traditiei noastre evanghelice, spune Christian Plajer, prim-preot al Bisericii Evanghelice C.A. din Romania – Parohia Brasov.

Pe parcursul stagiunii, alaturi de organistii brasoveni, vor mai concerta muzicieni din tara si strainatate, care vor prezenta un program muzical variat. biserica neagra orga

Printre invitati se evidentiaza si un cuplu din Bucuresti care va oferi un recital de orga la patru maini si patru picioare, anunta Steffen Schlandt, organistul Bisericii Negre.

Marturie a interesului celor peste 7.000 de turisti care au asistat anul trecut la concertele din stagiune stau activitatile de restaurare a orgilor din ultimii ani. Pe langa cunoscuta Orga Buchholz, Biserica Neagra gazduieste alte trei astfel de instrumente, de la Budila si Rupea.

Concertele dureaza 30 de minute. Copiii cu varsta mai mica de sapte ani si elevii beneficiaza de gratuitate. Prima intalnire cu muzica de orga la Biserica Neagra din aceasta vara va fi pe 2 iunie, de la ora 18:00.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.