Concerte Musica Barcensis la Cristian si in Bartolomeu

Concerte Musica Barcensis la Cristian si in Bartolomeu

Simbata, de la ora 18:00, Biserica Evanghelica din Cristian va gazdui concertul coral susținut de Corul Honigberg al comunitații evanghelice din Harman, alaturi de organistul Steffen Schlandt și flautistul Octavian Moldovean. Duminica, de la ora 19:00, concerteaza violonistul Andrei Stanciu acompaniat de organistul Paul Cristian in ambianța Bisericii Evanghelice Sf. Bartolomeu din Brașov

Concerte de exceptie in cadrul Festivalului Musica Barcensis in primul sfarșit de saptamina al lunii iulie. Sambata, de la ora 18:00, Biserica Evanghelica din Cristian va gazdui concertul coral susținut de Corul Honigberg al comunitații evanghelice din Harman, alaturi de organistul Steffen Schlandt și flautistul Octavian Moldovean.
Dialogul dintre cor, condus de dirijoarea Diana Bildea-Dumitrașcu, orga și flaut va aduce in fața publicului lucrari de D. Golombek, F. J. Gossec, J. S. Bach, C. Saint-Saens, D. Lipatti, W. A. Mozart, J. Hairston și M. Ravel.
Duminica, de la ora 19:00, concerteaza violonistul Andrei Stanciu acompaniat de organistul Paul Cristian in ambianța Bisericii Evanghelice Sf. Bartolomeu din Brașov.
Combinația vioara-orga imbina doua instrumente complementare, așadar posibilitațile timbrale sint numeroase și repertoriul pentru acest duo, deosebit de vast. Tinarul violonist debuteaza in cadrul festivalului Musica Barcensis, deși el se bucumusica barcensis1ra deja de o cariera incununata de premii internaționale. Programul va conține piese de J. S. Bach, A. Vivaldi și J. Rheinberger.
Intrarea la ambele concerte este libera.
Programul detaliat al concertelor si informații despre artiști și ansamblurile participante in ediția din acest an sunt afișate pe site-ul Fundației Forum ARTE.
Festivalul Musica Barcensis 2016 este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov si organizat de Fundația pentru Cultura și Patrimoniu Forum ARTE in parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. Romania – Parohia Brașov și Bisericile Evanghelice din Bartolomeu, Codlea, Cristian, Ghimbav, Harman, Prejmer, Rișnov, Sinpetru, Sf. Martin și Vulcan și Primaria Rișnov

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.