Concert al Filarmonicii Brașov, sub bagheta lui Sandor Gyudi

Concert al Filarmonicii Brașov, sub bagheta lui Sandor Gyudi

0 121

Melomanii braşoveni sunt aşteptaţi joi seara, la Sala Patria, la concertul simfonic al Filarmonicii. La pupitrul diijoral va sta Sandor Gyudi, din Ungaria, iar invitaţi sunt doi solişti cornişti de renume: Mihai Sârbu şi Ioan Luca

Un concert care se aude rar, cu invitaţi de marcă şi o orchestră într-o formă de zile mari. Melomanii braşoveni au urmărit joi seara, la Sala Patria, concertul simfonic al Filarmonicii. La pupitrul diijoral Sandor Gyudi, din Ungaria, alături de invitaţi speciali, solişti cornişti de renume: Mihai Sârbu şi Ioan Luca. Invitaţi în concert au mai cântat pe scena braşoveană.
Fost absolvent de Matematică şi Fizică, dirijorul Sandor Gyudi a ales până la urmă cariera muzicală, în care a performat. Din 1990 este directorul Orchestei simfonice din Szeged, iar palmaresul său cuprinde numeroase premii şi distincţii.
„Mă simt foarte bine de fiecare dată când vin aici, pentru că orchestra de la Brașov este renumită pentru nivelul său artistic. Vor interpreta un repertoriu mai puţin cântat, dar pe care îl abordează foarte bine și foarte flexibil” a declarat inainte de concert dirijorul Sandor Gyudi.
Repertoriul muzical a cuprins lucrări ale compozitorilor B. Bartók, J. Haydn, Fr. Liszt, Z. Kodály.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.