Concediului maternal ramane la doi ani

Concediului maternal ramane la doi ani

0 75

Liderii Coalitiei au hotarat, duminica seara, ca durata concediului maternal sa nu scada sub 24 de luni, insa discutiile vor continua si luni dimineata, pentru a se stabili valoarea plafonului maximal al indemnizatiei, transmite Agerpres.
Surse oficiale au declarat la finalul sedintei Coalitiei ca discutiile privind variantele care vor fi discutate luni dimineata prevad ca plafonul minimal al indemnizatiei pentru mame sa nu scada sub 600 de lei.
Discutiile vor continua, insa, in cazul plafonului maximal al indemnizatiei.
„Consensul pentru durata de doi ani a concediului maternal si plafonul minimal de 600 de lei a fost unanim. In cazul plafonului maximal ramane ca maine (luni – n.r.) dimineata Coalitia sa decida, pentru ca ministrul Muncii a venit cu calculele proprii, noi cu altele si urmeaza ca maine dimineata sa se mai verifice calculele, sa se mai analizeze si sa se ia o decizie,” au precizat sursele.
Surse participante la discutia coalitiei de duminica seara au mai declarat ca s-a discutat si despre „Taxa de solidaritate” pe averile mari ca fiind o posibila sursa financiara pentru indemnizatia mamelor.
Insa nu toti liderii Coalitiei au fost de acord cu aceasta propunere, pe motiv ca Taxa de solidaritate este o propunere legislativa, si nu un act normativ intrat in vigoare.
„Cand o fi legea (Taxa de solidaritate – n.r.) se va putea lua in considerare, dar, pana atunci, nu”, au spus unii reprezentanti ai Coalitiei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.