Concediu in … transportor amfibiu blindat

Concediu in … transportor amfibiu blindat

0 183

Singurul complex turistic de vacanta cu specific militar din Europa, Arsenal Park, a fost inaugurat sambata, la Orastie, in urma unei investitii in valoare de 20 milioane de euro realizata de compania Bega Grup Timisoara intr-o fosta fabrica de munitie din localitate.
Buncarele si depozitele de munitie abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate in vile si apartamente de lux, complexul fiind cotat la patru stele. Investitia a inceput in 2003, compania Bega Grup intentionand sa dezvolte proiectul pentru inca patru ani, cu un total al sumelor alocate de 40 de milioane de euro, pana la finalizarea lucrarilor.
“Cand am preluat acest loc, am gasit aici mari cantitati de munitie, chiar si mine antitanc. Am investit foarte mult ca sa curatam aceasta zona si o aducem la stadiul actual. Aceasta “unitate militara de vacanta” se adreseaza tuturor turistilor care doresc sa-si petreaca vacanta intr-o zona care a fost un obiectiv militar” – a declarat Emil Cristescu, vicepresedintele companiei Bega Grup.
Complexul de vacanta include 150 de locuri de cazare si se intinde pe o suprafata de 80 de hectare, fiind situat in mijlocul unei paduri de foioase de la marginea municipiului Orastie. Aleile complexului turistic sunt strajuite de 70 de tunuri, TAB-uri si camioane militare, inclusiv un avion.
Turistii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun, in TAB-uri sau chiar sub pamant, in tuneluri preluate de la armata si transformate in camere luxoase de hotel. Oaspetii au la dispozitie terenuri de minigolf, echitatie, sauna, jacuzzi, bazin de inot, locuri de joaca, trasee pentru ATV-uri.
Arsenal Park mizeaza anul acesta pe un grad de ocupare de 30%, ponderea cea mai mare reprezentand-o segmentul corporate, in contexul in care, atat firmele autohtone, cat si cele din strainatate aleg Romania ca destinatie pentru team-building, intruniri sau conferinte. Pachetul minimal de servicii porneste de la 40 de euro pe noapte.
Fratii Marius si Emil Cristescu, milionarii din Top Ten Capital, continua astfel proiectele de revitalizare a turismului de afaceri din Romania. Averea lor este estimata la peste 800 de milioane de euro. Ei au inceput afacerile inca din anii “90, odata cu exploatarea resurselor naturale. Cei doi frati detin, printre altele, una dintre cele mai importante firme care se ocupa cu industria forajului de titei si gaze. Fratii Cristescu au afaceri si in domeniile imobiliar, comert si turism. (sursa: AGERPRES)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.