Concedii low-cost in 2009

Concedii low-cost in 2009

0 90

Criza economica afecteaza toate domeniile. In tara noastra s-a ajuns ca agentiile de turism sa scoata pe piata vacantele …low-cost. Concret, agentii pregatesc reduceri de 20-30% pentru cei care isi cumpara pachetele de vacanta pana la inceputul primaverii anului viitor.
Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) spun ca din cauza crizei turistii romani isi vor modifica preferintele. “Turistii romani se vor orienta catre destinatiile mai ieftine, situate la distante mici. Unii nu vor mai fi dispusi sa mearga cu avionul, ci cu autocarul. Oricum, cred ca, daca va continua criza, destinatiile ieftine si cele de lux nu vor fi afectate. Vor fi probleme pentru cele cu tarife medii”, spune Dragos Anastasiu, presedintele ANAT.
Conducerea ANAT a elaborat un plan pentru reducerea crizei, mai ales ca se constatãadeja scaderi pe diverse segmente ale industriei ospitalitatii din Romania. Oficialii ANAT spun ca ar fi benefica introducerea tichetelor de vacanta, prin care angajatorii sa-si rasplateasca angajatii cu tichete care vor putea fi folosite pentru achitarea pachetelor turistice. Din partea noului Minister al Turismului se asteaptã o intensificare a activitatii de promovare, concentrata doar pe anumite piete care par mai promitatoare.
Pentru urmatoarele doua-trei luni se considera ca ar fi necesar un buget de cinci milioane de euro. S-a mai anuntat si ca se va lansa un program de rezervari din timp (early booking) prin care cei care isi vor contracta vacanta in perioada 1 februarie-31 martie vor primi un discount de 20-30% din valoarea pachetului turistic. In ceea ce priveste vanzarea pachetelor pentru sarbatorile de iarna, oficialii estimeaza ca numarul turistilor nu va fi mai mic decat cel de anul trecut, in schimb valoarea pachetelor turistice este cu 20-30% mai mica.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.