Comunistii nu ne-au lasat sa gandim VERDE

Comunistii nu ne-au lasat sa gandim VERDE

0 146

Daniel Cohn-Bendit, corpresedintele grupului Verzilor din Parlamentul European a acuzat faptul ca temele ecologiste sunt deocamdata foarte putin preluate in Romania din cauza mostenirii comunismului, iar coruptia ramane inca o problema serioasa.
La alegerile parlamentare din noiembrie, Partidul Verde Ecologist a obtinut 0,86% din voturi la Senat si 0,75% la Camera Deputatilor. “E o problema, intr-adevar. Este rezultatul comunismului. Romania nu a avut un spatiu public deschis, care sa permita patrunderea acestor idei. Iar dezbaterea privind ecologia a inceput in anii ‘80″, a explicat Cohn-Bendit, fostul lider al studentilor din timpul revoltelor din mai 1968 din Franta.
Cu toate ca schimbarile climatice sunt foarte importante pe agenda europeana, Cohn-Bendit s-a aratat rezervat cu privire la sansele partidului sau de a obtine mai multe locuri in Parlamentul European dupa alegerile din iunie 2009. In prezent, grupul Verzilor din Parlamentul European are 35 de deputati, in mare majoritate din Germania si Franta.
“Desi schimbarile climatice sunt importante pe agenda UE, problema este daca putem demonstra oamenilor ca masurile privind mediul sunt si un mod de a combate criza economica. Pericolul este ca oamenii vor sa combata mai intai criza economica si abia apoi, cand situatia economica va fi mai buna, sa se revina la schimbarile climatice. Iar acest mod de gandire e gresit. S-a demonstrat stiintific ca daca nu luam acum masuri privind schimbarile climatice, costurile pentru economiile noastre vor fi mult mai mari decat acum. O viziune pe termen scurt este foarte periculoasa”, a explicat europarlamentarul german.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.